Adalet Bakan Bozdağ: "Adalet Bakanlığı yapmak Kur'an okumaya engel değil"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kur'an okumak Adalet Bakanlığı yapmaya, Adalet Bakanlığı yapmak da Kur'an okumaya engel değildir. Şehit madencimizin mezarında Kur'an okumak kınanacak bir amel değildir, en büyük duadır." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 18.10.2022 22:12 GÜNCELLEME 18.10.2022 22:13
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Bakan Bozdağ, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada şehit olan Berkay Kesim'in mezarı başında Kur'an-ı Kerim okumasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Herkesin vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz, suçla­namaz. Adalet Bakanı veya başkaca bir yöneticinin Kur’an okuması ya da okumaması, laiklikle ilişkilendirilemez. Kur'an okumak Adalet Bakanlığı yapmaya, Adalet Bakanlığı yapmak da Kur'an okumaya engel değildir. Şehit madencimizin mezarında Kur'an okumak kınanacak bir amel değildir, en büyük duadır. Asıl kınanacak, Kur'an okuyan Bakan değildir, Bakanın Kur’an okumasından rahatsız olandır. Kaldı ki şehit madencimizin mezarında 'Kur'an okudu' diye ayıplanmak, kınanmak ya da suçlanmak her Müslüman için olduğu gibi benim için de şereflerin en büyüğüdür. Rabbim bizi de son nefesini verene kadar kınayıcıların kınamasından korkmadan Kur'an okuyanlardan eylesin."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 135
  • Şakir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sormak lazım o arkadaşlara, Ağlama Duvarında ağlayan kişinin yaptığı laikliğe uygunmuymuş?
    Cevapla
  • Çarıklı Apoletsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah diline, aklına, kalemine, eline güç ve sağlık versin. Neredeyse Türk askeri üniformalarıyla ağlama duvarına selam duracakları görmemek için gözlerini oydular. Edep yoksunlar.
    Cevapla
  • Çiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    KURAN BİR MUCİZEDİR O. MUCİZEYİ GÖRMEK OKUMAK HER KESE NASİP OLMAZ OKUDUKÇA SÖZLERİN HOŞ KİBAR ETKİLİ Gerçek oldugunu her seferinde tekrar okuduğunuzda yeni bir şeyi fark etmenizi anlamanızı saglıyor okuyan bilir ve güzel kokularda duyarsanız şaşırmayın gerçekten inanlar bunu algılıyor görüyor hissediyor
    Cevapla
  • 60kaplan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sayın bakanım ağzına sağlık Allah kabul etsin kınayanlan ahmaklarıda Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • emekli müftü 1 yıl önce Şikayet Et
    yaşa sen bakanım çok güzel bir tilavetti allah razı olsun senin kıymetini bilmeyenler utansın
    Cevapla
  • Bilgehan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dua'nıza amin diyorum sayın bakanım,amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...