Cezaevi aracına saldırının faili MLKP üyesi terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Bursa'da cezaevi personelini taşıyan servis aracına yönelik 20 Nisan'daki saldırının faillerinden MLKP üyesi Cebrail Gündoğdu'nun Emniyet ve MİT tarafından destek verilen çalışmalarla , İzmir'de yakalandığını açıkladı.

Cezaevi aracına saldırının faili MLKP üyesi terörist yakalandı
Cezaevi aracına saldırının faili MLKP üyesi terörist yakalandı
GİRİŞ 22.10.2022 14:55 GÜNCELLEME 22.10.2022 15:19
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Bursa'da cezaevi personelini taşıyan servis aracına yönelik 20 Nisan 2022 tarihinde uzaktan kumandalı EYB ile saldırı gerçekleştiren MLKP terör örgütünün silahlı yapılanması FESK hücresine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesindeki İstanbul Bursa Balıkesir ve İzmir Emmiyet Müdürlüklerince yürütülen uzun soluklu istihbarat çalışmaları neticesinde, İzmir Dikili'de 17 Eylül 2022'de 3 örgüt mensubu yakalanmıştı. 

TÜM EKİPLER ALARMA GEÇTİ

Operasyonda firari olarak aranan ve Bursa eyleminde de bombayı Balıkasir'deki hücre evinde hazırlanması ve getirilmesi sürecinde yer alan; Emre-Zafir kod adlı Cebrail Gündoğdu isimli örgüt mensubunun yakalanması için tüm birimler alarma geçirildi.

KAÇAMADAN YAKALANDI

Operasyon sonrası hareket alanı daraltılan Cebrail Gündoğdu'nun yeni güvenli nokta bulma ve/veya yurtdışına kaçmak amacıyla İzmir'e geldiğinin tespit edilmesi üzerine, EGM İstihbarat Başkanlığı koordinesinde sürdürülen ve MİT Başkanlığınca destek verilen çalışmalar neticesinde, İzmir’in Menemen ilçesinde bugün sabah saatlerinde yakalanması sağlandı.

20 Nisan 2022'de düzenlenen saldırıda bir polis şehit olmuş, 13 polis yaralanmıştı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    POLİS DEĞİL İNFAZ KORUMA MEMURU ! Şehidimize Allah' tan rahmet diliyorum Ailesinin ve ceza evi çalışan İnfaz Koruma Memurları nın başı sağolsun Sessiz Kahramanar !
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede bulursalar başları eziliyor,ezilmeye de devam edilecek.
    Cevapla
  • İdam 1 yıl önce Şikayet Et
    Gebertin bu köpeği
    Cevapla
  • Serbay 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 secimlerinden sonra reis idamı getirir demedi demeyin.
    Cevapla
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainligine pkk dan dolayi idam çıkarmayanlar her bir şehitten mesuldürler.Uzerlerindeki mesuliyetten ancak idam cikarilarak kurtulunur.Ama inaniyorumki REIS en yakin zamanda bu kanunu da çıkarir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!