Türkiye'nin de aralarında olduğu 19 ülkeden Çin'e Uygur çağrısı

Türkiye'nin de aralarında olduğu 19 ülke, Uygur Türklerine karşı ciddi insan hakları ihlalleri işlemekle suçlanan Çin'e, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile iş birliği ve Uygur Türklerinin haklarının korunması çağrısında bulundu.

Türkiye'nin de aralarında olduğu 19 ülkeden Çin'e Uygur çağrısı
Türkiye'nin de aralarında olduğu 19 ülkeden Çin'e Uygur çağrısı
GİRİŞ 27.10.2022 03:27 GÜNCELLEME 27.10.2022 03:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da, Uygur Türkü insan hakları savunucuları ile sivil toplum örgütlerinin de katıldığı BM Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı.

BM'nin Uygur raporunun, Uygur Türklerinin temel haklarının ve dini özgürlüklerinin ciddi bir şekilde ihlal edildiğini ve kültürel kimliklerinin tehdit altında olduğunu teyit ettiğini söyleyen Sinirlioğlu, Uygur Türklerinin barış ve güven içinde yaşayamadığına dikkati çekti.

Uygur Türklerinin kültürel mirasını nesiller boyu sürdürebilmesi temennisinde bulunan Sinirlioğlu, bunun gerçekleşmesi içinse uluslararası toplumun endişelerini ve beklentilerini sürekli dile getirmesi gerektiğini vurguladı.

Sinirlioğlu, ''Sincan'daki Uygur Türklerine ve diğer Müslüman azınlıklarına yönelik sistematik insan hakları ihlallerine kayıtsız kalamayız. Çin'i, BM Yüksek Komiserliğinin raporundaki tavsiyeleri uygulamaya teşvik etmek, hepimizin ortak sorumluluğu. Tarih, ülkeleri ekonomilerinin büyüklüğüne veya küresel hedeflerine göre yargılamayacak. Tarih, ülkeleri toplumdaki en savunmasız insanlara nasıl davrandığına göre yargılayacak.'' dedi.

Büyükelçi Sinirlioğlu, Türkiye'nin Uygur Türklerinin ve diğer Müslüman azınlıkların temel haklarının ve özgürlüklerini korunması için Çin ile ikili görüşmelerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • staj mağduru 1 yıl önce Şikayet Et
    zalim çin abd den daha gaddar kapalı kutu komunist darwinci zalim rejim yıkılırsın inşallah sovyet gibi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlerin gücü ancak mazlum insanlara yeter
    Cevapla
  • Olabilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı için Türkiye ABD ile işbirliği yapsın.
    Cevapla
  • aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    çin zülmüne yaptırım uygulanmalı...
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    elbet bir gün denden uygur türklerinin hesabı sorulur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"