Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı PKK soruşturmasında tutuklandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ayşe Şahin, terör örgütü PKK/KCK operasyonu yapmak suçundan tutuklandı. Şahin, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapmakla suçlanıyor.

GİRİŞ 27.10.2022 22:30 GÜNCELLEME 27.10.2022 23:34
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

PKK/KCK terör örgütüne yönelik soruşturmada, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı belirtilen Ayşe Şahin, 25 Ekim'de gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen Şahin tutuklandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinde belediye otobüsü olarak çalışan Ayşe Şahin, Mersin 2. Sulh Ceza Hakimliğinde verdiği ifadesinde şunları söyledi: 

"Ben bu hususta savunmada bulunmuştum savunmamı aynen tekrar ederim, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben 1 hafta kadar öce Mersin Büyükşehir Belediyesinde şoför olarak şe başladım. Daha önce Kültür A.Ş ye başvurmuştum sonra beni aradılar ve yapılan mülakat sonrası işe başladım. Söz konusu Twitter hesabı bana aittir, aktif olarak kullanmaktayım. Ben terör örgütü propagandası yapmadım. Bu konuda herhangi bir paylaşım da yapmadım. Beğenilerim olmuş olabilir, bunları bilinçli olarak ve örgüt propagandası yapmak amacıyla yapmadım. Rastgele yapmış olabilirim. Ancak bunun suç olduğunu bilmiyordum. Suç işleme kastım yoktur. Girmiş olduğum işe çok zor girdim, 1 yıldan beri bekliyordum, buna dayanarak borç da yaptım, tutuklandığım takdirde işim elden gidecek. Sabit ikametgâhlayım, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı istiyorum."

Mahkeme heyeti, “üzerine atılı Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçuna yönelik söz konusu beğenilerin hayatın olağan akışına aykırı ve suçtan kurtulmaya yönelik savunması, suç konusu paylaşımların güncelliği ve fazlalığı olduğunu” belirterek Ayşe Şahin'in tutuklanmasına karar verdi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    ülke hain üretmiş neydiği belli olmuyan kişiler bu ülkede vatandaş yapılmış sonuç ortada.
    Cevapla
  • salman 1 yıl önce Şikayet Et
    chp ve pkk vaybe nereden nereye. yazıklar olsun diyorum, bunlara oy verenler de en az onlar kadar suçludurlur.
    Cevapla
  • Ülkeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Tutuksuz yargılanmasını istemesi, ya delil karartma ya da firar için. Sakın tutuksuz yargılamayın bu teröristleri.
    Cevapla
  • Ya hak 1 yıl önce Şikayet Et
    ama terör örğütü üyesi aysel tuğluk u neden serbest bıraktılar ??????????
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerde ve kamuda böyle DAHA KİMBİLİR NELER VARDIR..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı