Aksaray Valiliği: "Taziye yemeği" uygulaması kaldırıldı

Aksaray'da kent genelinde taziye yemeği uygulamasının kaldırılmasına karar verildi. Valilik, karara gerekçe olarak, cenaze sahibinin üzerindeki maddi yükleri gösterdi.

Aksaray Valiliği: "Taziye yemeği" uygulaması kaldırıldı
Aksaray Valiliği: "Taziye yemeği" uygulaması kaldırıldı
GİRİŞ 28.10.2022 11:50 GÜNCELLEME 28.10.2022 13:23
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Aksaray Valiliği, kent genelinde taziye yemeği uygulamasının sonlandırıldığını duyurdu. Daha önce Batman ve Diyarbakır'da da aynı sebepler nedeniyle taziye yemeği uygulaması kaldırılmıştı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İslam'da vefat eden bir yakına karşı en büyük sorumluluğun, geciktirmeden cenaze namazını kılıp, onu defnetmek olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olduğundan Peygamber Efendimizin sünneti gereği cenaze evine yemek götürmek sünnettir. Bu aynı zamanda örf, adet ve göreneklerimize daha uygun bir davranıştır. Ayrıca günümüzde tüm acısı ve meşguliyetine rağmen cenaze sahibinin zor şartlar altında, taziyeye gelen misafirlere yemek ikram etmek için büyük bir külfetin altına girdiği, başkalarından borç para aldığı bilgileri de bizlere ulaşmaktadır. Anılan nedenlerle 27 Ekim itibarıyla cenaze sahibine daha fazla yük olmamak adına Aksaray'a bağlı ilçe, kasaba ve köylerde cenaze sahibinin yemek vermesi uygulamasına son verilmiştir."

Bu emir doğrultusunda başta belediye ile muhtarlıkların, anons ve diğer yöntemlerle vatandaşlara gerekli duyuruları yapacağı bildirilen açıklamada, "Aksine hareket edenlerin tespit edilmesi halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinde öngörülen idari para cezasının uygulanacağının bilinerek gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada asıl adet taziyeye gidenin yanında bişiler görütmesidir. Tersi saçma. Ayrıca bazı belediyeler, örneğin Denizli Büyük Şehir Belediye cenaze evine ev sahibi zorda kalmasın diye yemek göndermekte. Hizmet üretmek isteyene her yol var.
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Isparta Belediyesi de cenaze evine yemek gönderir, çadır sandalye gönderir.
    Cevapla
  • Ahmet Nair 1 yıl önce Şikayet Et
    derslerimde dil getiriyorum saçmalığın kendisidir bu adet. Dine de aykırı, insanlığa da. Aksaray valisi bir daha yürekleri fethetti. Tebrikler ve teşekkürler.
    Cevapla
  • atmaca 1 yıl önce Şikayet Et
    adam geliyor işkempesini şişiriyor sohbet muhabbet yallah ölüye faydası ne adam acılı başsağlığı ver adamlar yemek yemeşiş söyle bideleri cenaze sahibleri yesin adamlara baksana iftar ediyorlar sanki bunlar boş mezar bulsa hemen konarlar
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Her kesin rahatsız olduğu bu durum fakat her kesin mahçup olmayayım diye zorlanarak yaptığı bir İslam dışı gelenek tüm şehirler de kaldırılmalı
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar yurt genelinde alınmalıdır.Taziyeye gelen çay,kahve yemek derken 2-3 saat kalkmıyor.Cenaze Sahibi gelenlere garsonluk yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!