Suriye sınırında çifte bayram yaşanıyor

Kilis'te Cumhuriyet'in 99. yılı ve Atatürk'ün Kilis'e gelişinin 104. yıldönümü birlikte kutlandı.

Suriye sınırında çifte bayram yaşanıyor
Suriye sınırında çifte bayram yaşanıyor
GİRİŞ 28.10.2022 15:42 GÜNCELLEME 28.10.2022 15:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen kutlama töreninde hem Cumhuriyetin 99. kuruluş yıldönümü hem de 28 Ekim 1918'de 7. Ordu Komutanı sıfatıyla Suriye üzerinden Kilis'e gelişinin 104. yılının coşkusu yaşandı. Çelenk bırakılması ile başlayan törende, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. tarafından, Atatürk'ün Kilis'e gelişi anlatıldı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunu ve yaşanan direnişi detayları ile anlattı.

Törene, Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Özhan Özvural Kilis Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Yalçın, daire müdürleri, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    süriyeliler ne zaman gidiyorlar memleketine açaba ...gitsinler artik yeter bu kadar misafirlik
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bızım ıkı bayramımız var gerısı yalan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail, Gazze'yi ortadan bölen koridora "operasyon" başlattığını duyurdu
Filistin, Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı yaptı