Terör örgütü PKK'nın ateşi kendini yaktı... Montaj video ile örgütte vurgun!

Antalya’da ormanı kundaklarken yakalanıp tutuklanan terör örgütü PKK'nın alt kolu "Ateşin çocukları" üyesi 7 kişi, PKK'yı eylem yaptık diye montaj video ile dolandırdıklarını itiraf etti.

Terör örgütü PKK'nın ateşi kendini yaktı... Montaj video ile örgütte vurgun!
Terör örgütü PKK'nın ateşi kendini yaktı... Montaj video ile örgütte vurgun!
GİRİŞ 30.10.2022 13:52 GÜNCELLEME 30.10.2022 13:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Antalya’da orman yakma eylemi gerçekleştirecekleri sırada yakalanan 7 örgüt üyesi tutuklandı. Soruşturma kapsamında Bursa’da kiralanan bir evde EYP ve yanıcı maddeler ele geçirilirken, örgütün alt yapılanması olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi olarak adlandırılan ve şehir içi eylemlerde yer alan yapıda yer alan M.U’nun video montajıyla eylem yaptığını örgütün üst yönetimine söyleyerek PKK/KCK’dan para alarak örgütü dolandırdığı ortaya çıktı. Zanlı ifadesinde örgütü dolandırdığını itiraf etti.

Bursa ve Antalya'daki şüphelilerle irtibatı olduğu tespit edilen M.U ve C.K isimli şüphelinin, Bursa'da kiraladıkları evde yapılan aramada kundaklama eylemleri ve EYP yapımında kullanılan çok sayıda patlayıcı ve yanıcı madde ele geçirildi.Gözaltına alınan şüphelilerden M.U.'nun PKK/KCK terör örgütünün kamuoyunda eylemlerini üstlendiği alt yapılanması olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi olarak adlandırılan ve şehir içi eylemlerde yer alan yapıdan başta Antalya, Bursa, Muğla ve Tekirdağ olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde orman yakma ve eylem yapılacak alanlara yönelik keşif yapma konusunda talimatlar aldığı ortaya çıktı.

PKK PARA GÖNDERMİŞ

İrtibatlı olduğu örgüt mensupları tarafından kendisine internet tabanlı uygulamalar üzerinden gönderilen haritalar üzerinde ormanlık alanlar ve tarlaların işaretli olduğu, eylem yapılabilecek noktaların keşfini yapan M.U'nun, keşif faaliyetleri esnasında çektiği videoları irtibatlı olduğu örgüt mensuplarına gönderdiği, ayrıca kendisinden keşif yaptığı alanları yakmak amacıyla malzeme bulmasının ve EYP hazırlamasının istendiği, bu hazırlıkları yapması için terör örgütünün kendisine para gönderdiğini anlattı.

İTİRAF ETTİ: ATEŞİN ÇOCUĞU PKK'YI DOLANDIRMIŞ

Soruşturma kapsamında örgüt üyesinin ayrıca geçmiş yıllarda meydana gelen orman yangını görüntülerini montajlayarak kendisi tarafından yapılmış yeni bir eylemmiş gibi terör örgütü mensuplarına gönderdiği, çektiği görüntü ve videolar karşılığı para alarak örgütü de dolandırdığını itiraf etti.

KAN KAYBEDEN PKK SALDIRILARI ÜSTLENİYOR

Terör örgütünün son yıllarda yaşamış olduğu hezimeti gizleyebilmek ve kitlesine halen var olduğunu ispatlayabilmek için kamuoyuna ve özellikle basına yansıyan asayiş olaylarını bile örgüt adına kendileri yapmış gibi sahiplenme yoluna gittiği, geçmiş yıllara ait orman yangınları ve kundaklama görüntülerinin üst yönetim tarafından kendi eylemleri gibi sahiplenilerek örgüte müzahir haber ajanslarında yayınlayarak terör eylemi olarak üstlenildiği tespit edildi.

'Özel birim' kurdular, Yunan 28 yıldır ormanlarımızı yakıyor!'Özel birim' kurdular, Yunan 28 yıldır ormanlarımızı yakıyor!

Yangınlara ilişkin çarpıcı açıklama: Dışarıdan inanılmaz bir istihbarat desteği var!Yangınlara ilişkin çarpıcı açıklama: Dışarıdan inanılmaz bir istihbarat desteği var!

BİR YILDA 302 OLAY!

Bu kapsamda, 2022 yılı içerisinde Türkiye'nin iç sınırlarında 302 olayın terör örgütü alt yapılanmalarınca üstlenildiği, bu olaylarda 119'unun hiç gerçekleşmediği, sadece 8 olayın terör örgütü ve sempatizanları tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Emekli________ 1 yıl önce Şikayet Et
    İDAM Cezası ve VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA Cezaları Artık Gelmeli bu kadar KEPAZELİK YETER DEVLET ZAYIF ve GÜÇSÜZ OLMAMALI OLAMAZ...
    Cevapla
  • Antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri helak etsin o ormandaki diğer canlılaradamı acımadınız yaptıklarınız yanınıza kalmaz inşallah dışı insan gibi görünen ama insan olamayacak mahluklar
    Cevapla
  • saga 1 yıl önce Şikayet Et
    Her orman yangınında Suriye'deki kampları hedef alan saldırılarımız olup ele geçirseydik ormanlarımıza saldırırken birkaç defa düşünürlerdi.
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    selonun kızları dağa Aysel tuğluk ün çocukları dağa diğer hdplilerin cocukları dağa kampanya başlatalım başta kendi cocuklarını dağa yallasınlar sonra oy istesinler milletten hainler
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin yatacak yeri yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması