Dışarıdan beslenen sanat camiasının kirli yüzü... Burak Haktanır bize ne anlatıyor?

Orhan Aydın, ödülünü Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf eden yönetmen Özcan Alper'e haddini bildiren oyuncu Burak Haktanır'ın "Belki bu yaptığım kariyerime mâl olacak ama umurumda değil" sözleri arkasındaki acı gerçeği yazdı.

GİRİŞ 30.10.2022 17:49 GÜNCELLEME 30.10.2022 17:51
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Yönetmen Özcan Alper'in Boğaziçi Film Festivalinde, TSK'ya kimyasal iftirası atan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Fincacı ile ilgili "Şebnem Korur Fincancı, sadece barış dediği için maalesef linç kampanyasına maruz kaldı, umarım son olur, umarım cezaevinden çıkar, bu ödülü ona itfah ediyorum" sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Orhan Aydın Türkiye'nin sinir uçlarına dokunan bu olayın sanat camiası için ilk olmadığını ifade edip yaşanan örnekleri analiz ederek kökleri dışarıda jakoben sanatçı camiasını anlattı.

İşte o paylaşımlar;

Bugün Burak Haktanır ile telefonda görüşürken söylediği bir cümle beni çok üzdü: "Belki bu yaptığım kariyerime mâl olacak ama umurumda değil"

Dünyanın hiçbir yerine 1 sinema oyuncusu, ülkesine sahip çıktığı için bu cümleyi söylemez, Türkiye hariç. Neden?

Türkiye'de sinema sektörü, aslında genel olarak sanat camiasında var olmanın birinci kuralı, "Türkiye'nin sahibi gibi görün, ancak bu ülkenin tüm değerleriyle kavgalı ol." 

ALTILI MASA KOMİSERİ GİBİ KONUŞAN METİN AKPINAR, BİZİ NASIL AŞAĞILIYOR?

Oyuncu Metin Akpınar, Antalya Altın Portakal Film Festivali kapanışından bir gece evvel çıktığı sahnede Millet İttifakı adına 'Altılı masa' propagandası yaptı. Türk Milleti'ni aşağıladı. Sandıkta tercihini Ak Parti'den yana yapan halkı da aşağıladı: 'Seküler, laik, pozitivist, Kemalistsinizdir, ne mutlu, ama bir de karşı taraf var. Unutmayın ki adam yüzde 51 oy alıyor. Bugün Türkiye cahil bir ülkedir. Ben necip Türk Milleti'nin kararlarından ve allegliğinden ödü patlayan bir sanatçıyım' dedi.

GEZİ TUTUKLUSU MÜCELLA YAPICI'YI KUTSAMAK ZORUNDA!

8 Ekim'de CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Altın Portakal Film Festivali’nin Ödül Töreninde, En İyi Yardımcı Erkek Ödülü alan Erol Babaoğlu, ödülünü Gezi Parkı kalkışmasında sokağı organize ederek aktif rol oynayan Mücella Yapıcı’ya adadı. Babaoğlu, “Su gibi aydın Mücella Yapıcı ile ve tüm Gezi tutsaklarıyla paylaşıyorum. Özgürlük için mücadeleye devam" dedi. Babaoğlu’nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Örnekler çok, sinemadan pek çok verebilirim. Terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ı öven sinemacı bile var.

Yıllarca 'karda yürüyüp izini belli etmeyen' Osman Kavala bu kez sobelendi! Yıllarca 'karda yürüyüp izini belli etmeyen' Osman Kavala bu kez sobelendi!

Türkiye'den Almanya'ya Osman Kavala resti: Kimsenin haddi değilTürkiye'den Almanya'ya Osman Kavala resti: Kimsenin haddi değil

SEKTÖR BİR UCUYLA OSMAN KAVALA'YA KAVALA ARACILIĞI İLE DE YURT DIŞINA BAĞLI

O yüzden Burak Haktanır'ın yaptığı büyük iş. Ve adam haklı, sinema sektöründen aforoz edilirse kimse şaşırmaz. Çünkü bu sektör bir ucuyla Osman Kavala'ya Kavala aracılığı ile de yurt dışına bağlı. 

Nasıl mı? Sizi Serra Ciliv ile tanıştırayım. Yapımcı, eleştirmen, STK'cı vs. vs.

Serra Hanım, 2018'e kadar İF İstanbul'un direktörü, Anadolu Kültür A.Ş.'nin Yönetim Kurulu üyesi, Osman Kavala'nın kurduğu Film Fonu'nun yöneticisi. 2021'de yapımcı olarak ilk filmi ile karşımıza çıktı. Serra Ciliv hanımefendi, sinema dünyasının dokunulmazlarından.

ABD ELİYLE BESLENEN SEKTÖR

ABD İstanbul Başkonsolosluğu neden bir film fonuna destek olsun ki? 

Mesele sadece para mı? Bence değil. Bunu pek âlâ başka şekilde de yapabilirler. Mesele, "bakın sizin arkanızda ABD olarak biz varız" demek.

BİZİM OYUNCULARIMIZ NEDEN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İÇLİ DIŞLI OLANLARI SEİYOR?

Şimdi bu olayın birinci aşaması, bizim oyuncularımız neden terör örgütleriyle içli dışlı olanları seviyor, çünkü iş almaları piyasada kalmaları, zirveye çıkmaları için gerekli. Bakınız Mert Fırat bugün neredeyse Marx muamelesi görüyor

Mert Fırat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Sanat Platformu dayanışma üyesi olmuş. Daha önceden de Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul Kent Konseyi'ne üye yapılmıştı. 

Gezi Parkı skandalına sözde sanatçılardan 117 imza! Gezi Parkı skandalına sözde sanatçılardan 117 imza!

Buradan biraz eskiye gidelim. Türk sinema/tiyatro sanatçısının İslam'a dair tuhaf bir takıntısı vardır. İslam ya da Müslümanlar onun için en nefret edilecek şeydir. 

BİZİMKİLER'DE PSİKOLOJİK HAREKAT

Devlet televizyonu TRT'de yayınlanan Bizimkiler dizisinin birçok sahnesinde Merve Kavakçı'nın TBMM'ye başörtüsüyle girişine karşı 28 Şubat darbesinin psikolojik harekat aracı olarak kullanıldığı sahneler hayretler içerisinde bırakıyor. 

TÜRK DİZİLERİNDE SAHTEKAR OLMAYAN HOCA VAR MI?

Türkiye'de sinemada sahtekar olmayan Hoca/dindar gördünüz mü? Belki bu anlamda ABD sinemasına bile yön vermiş olabiliriz. Adamlar 15-20 yıldır LGBT propagandasına başladıklarından bu yana dindar Hristiyanlara kafayı taktı.

ÜSTAD'IN ESERİ KAÇ YIL SAHNELENDİ

Üstad Necip Fazıl'ın bir adam yaratmak isimli tiyatro eseri kaç yıl sahnelenmedi? Eseri ilk Türk tiyatrosunun babası Muhsin Ertuğrul sahnelemişti oysaki ki. On yıllarca yok saydılar bu eseri. Çünkü Necip Fazıl şeriatçıydı.

BİR BAŞÖRTÜLÜ ONUN KARŞISINA BİR EŞİTMİŞ GİBİ ÇIKAMAZ

Leyla ile Mecnun dizisinin sevilen karakteri İsmail Abi'yi canlandıran Serkan Keskin  2012 yılında başörtülü muhabire röportaj vermeyi reddetmişti. 

Çünkü Serkan Keskin'e göre başörtülü ya da daha geniş manasıyla dindar ancak onu izleyebilir, bir eşitmiş gibi karşısına çıkamaz.

SANAT CAMİASINDAKİ HALKI AŞAĞILAYAN JAKOBEN ZİHNİYET

Bu adamlar/ kadınlar (eril dil oldu ama idare edin) hem Türk halkının kendilerini desteklemesini, izlemesini, alkışlamasını, sevmesini istiyor hem de hiç karşı karşıya gelmek istemiyor. Çünkü kendileri çok üstün, çok başarılı hem aydın!

ÇÖZÜM NE?

Peki bu nasıl çözülür? Kendi sanatçılarımızı, kendi yönetmenlerimizi yetiştirerek mi? Hayır. İstediğiniz kadar yetiştirin, bu sanat tayfasına patronun kim olduğunu sürekli hissettirmezsen neden seni ciddiye alsın ki?

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 125
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi geberip gitti o kadar temiz olur ki ülke ama biz kabahatliyiz böyle ezan düşmanı terörist grupların kafasını etmedik ama sıkıntı yok eninde sonunda ağız burun dalarız ALLAH var gam yok.
    Cevapla
  • cemo can 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki neymiş çoğu için söylüyorum rahatlıkla Burak gibiler hariç bunlar para için ülkesini satarlarmış
    Cevapla
  • Vahide Saral 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizi savunan ve ihanet etmeyen herkesi destekliyorum ,bu vatanın değerlerine askerine polısıne dinine ve diyanetine hakaret edenleri lanetliyorum
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk seviciler çoğaldı sesinizi kolaysa mehmetciğin karşısında çıkarın o sesinizin çıktığı yere sizi nasıl gömüyor bir görelim vatan hainleri bu ülkenin en iyi imkanlarından yararlanın sonra gelin bu ülkenin gözbebeği ordumuza iftara atın sahibiniz kim yularınız kimin elinde. ..
    Cevapla
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu değerli sanatçımızın takipçi sayısını tavan yapalım arkadaşlar,ona arka çıkalım en azından ..elimizden ne geliyorsa,muhalefet ipini çekmeden biz heveslerini kursaklarında boğalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu