28 Şubat davasında bir tahliye daha: Aydan Erol serbest

28 Şubat darbe davası mahkumlarından emekli amiral Aydan Erol, hastalık gerekçesiyle cezaevinden tahliye edildi.

28 Şubat davasında bir tahliye daha: Aydan Erol serbest
28 Şubat davasında bir tahliye daha: Aydan Erol serbest
GİRİŞ 01.11.2022 13:34 GÜNCELLEME 01.11.2022 14:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına mahkum edilerek rütbeleri sökülen 82 yaşındaki emekli amiral Aydan Erol hakkında Adli Tıp Kurumu (ATK) 3. İhtisas Kurumu tarafından "Cezaevinde kalamaz" raporu verildi. Ağız içi kanser hastalığı sebebiyle tedavi gören Aydan Erol'un, ATK raporu üzerine tahliyesine karar verildi. 28 Şubat Davası'na bakan Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Erol'un tahliyesine hükmetti.

Erol, Silivri'deki Marmara Cezavi'nden tahliye edildi.

"HAPİSHANEYE GİT GEL SÜRDÜRÜLEMEZ"

Konuya ilişkin daha önce açıklamalarda bulunan Aydan Erol'un oğlu Burak Erol, babasının yaklaşık üç yıl önce kansere yakalandığı için tutuklama kararı sonrasında başta kanserinin nüksetme riski olmak üzere üç hastalığından ötürü infaz erteleme talebinde bulunduklarını ancak taleplerinin reddedildiğini belirtmişti.

Erol, babasının cezaevine girdiğinde kanseri tamamen atlatmış olduğunu ancak sağlık durumu için denetim altında tutulması gerektiğini kaydetti. Bural Erol, “İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde tedaviye başlandı. Ancak bu süreç hapishaneye git gel sürdürülemez. Mağduruz diyenler en büyük mağduriyeti yaratıyor” demişti.

ÇEVİK BİR DE ÇIKTI

28 Şubat Davası'nda müebbet hapis cezası verilen ve 1 yıl cezaevinde kalan 83 yaşındaki emekli Orgeneral Çevik Bir de "demans" hastalığı gerekçesiyle tahliye edilmişti. Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, 1 Ağustos 2022 tarihinde İzmir 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'ndan salıverilmişti.

KAYNAK: AJANSLAR - HABER 7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 2
  • dava 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların yüzünden ne sb/astsb ve aileleri telef oldu, içerde ölseydi ya....
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Ara ara kontrol ediliyorlar mı acaba?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!