AYM Başkanı Arslan'dan bireysel başvuru şikayeti: Dünyanın hiçbir yerinde yok

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurularda sayının 123 bine ulaşmasıyla ilgili konuşan AYM Başkanı Zühtü Arslan, dünyanın hiçbir anayasa mahkemesinde bu seviyede yüksek başvuru olmadığını söyledi.

GİRİŞ 01.11.2022 14:05 GÜNCELLEME 01.11.2022 17:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Trabzon’da otelde düzenlenen "Anayasa Mahkemesinin Temel Haklar Alanındaki Kararlarının Etkili Bir Şekilde Uygulanmasının Desteklenmesi" konulu panelde konuştu.

Anayasa'da güvence altına alınan herhangi bir hakkı ihlal edilen fertlerin bu ihlalden kaynaklanan zararının mutlaka giderilmesi gerektiğini söyleyen Arslan, idari makamların işlem yaparken, ilkelerin esaslarını dikkate almak durumunda olduğunu ifade etti.

"AĞIR İŞ YÜKÜ"

Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyeden oluşan 100’ün biraz üzerinde raportöre sahip hukuk mercii olduğunu hatırlatan AYM Başkanı Arslan, ağır iş yükünden şikayet etti. Arslan, "Bugün itibarıyla mahkememize 123 bine yakın bireysel başvuru var. Dünyanın hiçbir anayasa mahkemesinde, hiçbir ulusal insan hakları mahkemesinin önünde bu kadar başvuru yok. Bunu kabul etmek zorundayız ağır bir iş yükü ile karşı karşıya kalan ve her geçen gün artan bir şekli ile mücadele etmek zorunda kalan bir mahkeme bu kadar çok bireysel başvuru ile sübjektif etkiyi sağlayarak mücadele edemez." dedi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek yapıyorlar tıkansın çalışamaz ve önemli dosyaları göremez hala gelsin istiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak