Bakan Akar ve İletişim Başkanı Altun, sanatçı Burak Haktanır'la buluştu

Milli Savunma Bakanı Akar ile İletişim Başkanı Altun, TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanmasını eleştiren yönetmen Özcan Alper'e gösterdiği tepkiyle Türkiye'nin gündemine oturan sanatçı Burak Haktanır'la buluştu.

GİRİŞ 01.11.2022 18:59 GÜNCELLEME 01.11.2022 19:01
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasını eleştiren Özcan Alper'e tepki gösteren sanatçı Burak Haktanır, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Haktanır'ı arayarak tebrik etmişti. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sanatçı Haktanır'la buluştu. 

"DUYARLI SANATÇILARIMIZ MEHMETÇİĞİMİZİN MOTİVASYONUNU ARTIRIYOR"

Bakan Akar, oyuncu Haktanır'ı Milli Savunma Bakanlığı'nda kabul etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun da yer aldığı görüşmede Akar, Haktanır'ı sergilediği duruştan dolayı tebrik etti.

Savunma ve güvenlikle ilgili konularda bir ve beraber olunmasının önemine vurgu yapan Akar, "Sizin gibi duyarlı sanatçılarımızın ülkemize, milletimize sahip çıkması her şeyden önce kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin, ülkesi için canını veren Mehmetçiğimizin moral ve motivasyonunu artırıyor. Bu vatan hepimizin, 85 milyonu tek yürek, tek yumruk olarak görüyoruz." diye konuştu.

Akar, TSK'nın, asil milletin güvenliği ve savunması için gayret gösterdiğini aktardı, TSK aleyhindeki söylemi, "bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira" olarak nitelendirdi. Bakan Akar şunları söyledi:

"Silahlı Kuvvetlerimiz aleyhindeki bu tür söylemler kabul edilemez. Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde kimyasal silah olmadığını herkes biliyor. Böyle bir konuda aleni bir şekilde iftiraya sarılmak büyük bir alçaklık. Uzun yıllardan beri devam eden terörle mücadelede kritik bir noktaya geldik. Tüm iz ve emareler terör örgütünün ciddi bir çöküş, yıkım, moral bozukluğu ve çaresizlik içinde olduğunu gösteriyor. Böyle bir dönemde onların nefes almalarına imkan sağlamak ve dünya kamuoyunu aldatmak için ortaya atılmış bu iftirayı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçiğin operasyonlarında sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip olduğunu vurguladı. Akar, "Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, milli, manevi, insani değerlerimiz var. Biz uluslararası hukuk ötesinde, uygulamalar yapıyoruz. Böyle bir orduya böyle bir bühtan kabul edilemez. Yargı süreci devam ediyor, bu kişiler yargı önünde hesaplarını verecekler." diye konuştu.

Burak Haktanır da Milli Savunma Bakanı Akar tarafından kabul edilmesinden duyduğu heyecanı, onuru dile getirdi.

Kendisine verilen desteğe teşekkür eden Haktanır, "Tepkimi gösterdiğimde salondan bana çok cılız destek geldi. Tek başımıza da olsak biz her zaman doğruları söyleyeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimize sahip çıkmak, ordumuzu savunmak boynumuzun borcu. Yaptığım çıkışın önemini Bakanımızdan gelen davet ile anladım. Bugün burada olmak benim için büyük bir gurur ve onurdur." dedi.

ALTUN: VAKUR DURUŞ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, sanatçı Haktanır ile buluştu. Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Ülkesini, milletini seven, her ortamda savunan kıymetli sanatçımız Burak Haktanır ile buluştuk. Sayın Haktanır'a sergilediği vakur duruş için teşekkür ediyor, sanat hayatında başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Burak Haktanır'a tebrik: Ona helal olsun Bahçeli'den Burak Haktanır'a tebrik: Ona helal olsun

Oyuncu Burak Haktanır, Boğaziçi Film Festivali'nde yaşananları anlattıOyuncu Burak Haktanır, Boğaziçi Film Festivali'nde yaşananları anlattı

Dışarıdan beslenen sanat camiasının kirli yüzü... Burak Haktanır bize ne anlatıyor?Dışarıdan beslenen sanat camiasının kirli yüzü... Burak Haktanır bize ne anlatıyor?

NE OLMUŞTU?

Yönetmen Özcan Alper, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde, TSK'nın terörle mücadele operasyonunda kimyasal silah kullandığını öne süren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasına tepki göstererek ödülünü Fincancı'ya ithaf etmiş, oyuncu Burak Haktanır da Alper'in sözlerine, "O kadın TSK'ya iftira attı." diyerek tepki göstermişti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Cesur Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    “Anlamamışmış”sizden ala eril mi var ??? Sis devlet düşmanlarını salon içine yağlayacaksınız ?? Burak kardeşim desteğini dışarıda söyleyecek öylemi ??? Tamda yerinde ve 12 den ..helal olsun… sizin neyden anladığınızı biliyoruz biz .. yok bundan sonra istediğinizi her yerde havlamak !! Kardeşimi cesaretinden dolayı tebrik ediyor ve oradaki devlet düşmanı olanlardan çok ,muhafazakar bilinip ses çıkarmayanları bir kere daha aynaya bakmalarını istiyorum baksınlar ve görsünler yüzlerini !!!! Batılın karşısında o kardeşim sesini yükseltirken ,Hakkın sesine karışmalıydı sesleri ..yazıklar olsun !!!
    Cevapla
  • DEVLET ADABI 1 yıl önce Şikayet Et
    Hele TRTbir ' de "Masumlar Apartmanı" Gülden karakterini oynayan Merve Dizdar size,de YAZIKLAR YAZIKLAR YAZIKLAR olsun utanmaz daha düne kadar seni ülkede kimse bilmezken tanımazken Milletimizin Ailemizin kanalı TRTbir' de tanındın bilindin yoksa kıyı köşelerde debelenip duruyordun YAZIK YAZIK hem ATATÜRKÇÜYÜM deyip başta "GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK" olmak üzere Silah arkadaşları ve ayrıca gelmiş geçmiş "ŞEHİTLERİMİZ ile GAZİLERİMİZ" PEYGAMBER Ocağına YALAN DOLAN İFTİRA atılıyor sende alkış tutuyorsun ÇAPSIZ VİZYONSUZ anma bu AZİZ MİLLETİMİZ bunu bunları unutmaz günü zamanı geldiğin,de ÇATIR ÇATIR hesabını sorar bilesiniz.........,,,,,,,,,,,,,
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Asil sanatcı kendini böyle belli eder....!
    Cevapla
  • DEVLET ADABI 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Burak Haktanır Abiyi ilk kez TRT EFSANE Dizisi İzlenme oranı KAT be KAT üstün olan Aile dizimiz olan "GÖNÜL DAĞI" gördüm hani Mezarcı İlyas 'ın oğlu rolünde idi orada tabii rol icabi kötü gıcık cins karakteri canlandırıyordu ben ona kızıyordum ama meğerse ADAM ADAMIN DİBİ çıktı %YÜZ YERLİ ve MİLLİ olduğunu o salonda toplanan chp hdp beslemelerine tepkisini gösterdi HELAL olsun ALLAH'ım her zaman her daim yolunu bahtını açık etsin İNŞALLAH..İNŞALLAH..İNŞALLAH........AMİİNN...AMİİİNNNN...AMİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN...........................,,,,,,,,,,,,,,,
    Cevapla
  • Ahmet Y 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel insan ve güzel ülkemin güzel sanatçısını her şeyden evvel taktir ve tebrik ediyoruz, ayrıca devletimizin de sanatçımıza sahip çıkarak onu bu şekilde desteklemesi ve sahip çıkması da milli sanatçılarımıza örnek olması ve seslerinin daha gür çıkması için cesaretlendirilmeleri açısından da harika bir olay olmuş. Gurur duyduk. Bundan böyle emperyalistlerin beslemesi olan ve kendine sanatçı yönetmen diyen tüm soytarılarında ekmeklerinin kesilmesi şarttır. Sinema dünyası sadece bunlardan ibaret değildir. Toplumun düzelmesi için sanat camiasının düzelmesi şarttır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...