ABD'den İran'a: Yanıt vermekten çekinmeyiz!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ABD'nin İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik tehditlerinden endişe duyduğunu ve gerekirse yanıt vermekten çekinmeyeceğini söyledi.

ABD'den İran'a: Yanıt vermekten çekinmeyiz!
ABD'den İran'a: Yanıt vermekten çekinmeyiz!
GİRİŞ 02.11.2022 07:18 GÜNCELLEME 02.11.2022 07:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Wall Street Journal gazetesinin Suudi Arabistan'ın ABD'yi İran'ın muhtemel bir saldırısı konusunda uyardığı yönündeki haberinin ardından Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby yaptığı açıklamada, ABD'nin Suudi Arabistan'a yönelik tehditlerinden endişe duyduğunu ve gerekirse yanıt vermekten çekinmeyeceğini belirterek, "Tehdit tablosundan endişe duyuyoruz ve Suudi Arabistan ile askeri ve istihbarat kanalları aracılığıyla sürekli temas halindeyiz. Bölgedeki çıkarlarımızı ve ortaklarımızı savunmak için harekete geçmekten çekinmeyeceğiz" dedi.

Wall Street Journal haberinde, Suudi Arabistan, İran'ın Krallık ve yakınlarındaki hedeflere saldırabileceği konusunda ABD'yi uyardığı ve uyarıya yanıt olarak bölgedeki alarmın yüksek seviyeye çıkarıldığını belirtmişti.

ABD'DEN İRAN'A: TÜM SEÇENEKLER MASADA

İran'ın kamikaze insansız hava araçlarının (İHA) yanı sıra Rusya'ya seyir füzesi vereceği iddiaları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Kararı kapsamında yaptırıma tabi İran füzelerinin sevkiyatına ABD'nin nasıl karşılık vereceği sorularını beraberinde getirdi.

Günlük basın toplantısında "İran'ın Rusya'ya olası füze sevkiyatını engelleyip engellemeyeceği" sorularına yanıt veren Dişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Elbette ki karşı koyabilir ve niyetimiz bu yönde. Her türlü aracı kullanacağız." dedi.

ABD'nin İran'ın Orta Doğu'daki "kötü niyetli faaliyetlerine" karşı çeşitli araçlar kullandığını belirten Price, "İran'ın tehdit ağına karşı yaptırımları kullandık. İran'ın Yemen'de desteklediği gruplara gönderdiği silahlara müdahalesi dahil ABD ordusunun müdahalelerini kullandık. Burada konuşabildiğim ve konuşamadığım çok sayıda araç ve yetkiyi kullandık. Bu konuda (İran'ın Rusya'ya füze sevkiyatı) niyetimiz ve buna karşı koymak için her aracı kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Price, ABD'nin İran'ın füze sevkiyatını engellemek üzere askeri müdahale yöntemine başvurup başvurmayacağı sorusuna karşılık bu konuya girmeyeceğini vurguladı ve "Bu tehdidi etkili bir şekilde engellemek için yakın ortaklarımızla koordinasyon içerisinde tüm seçeneklerimize bakacağız." dedi.

Aynı sorular Pentagon'da da yöneltildi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "ABD ordusunun İran'ın silah sevkiyatına herhangi bir şekilde müdahale edeceğine dair duyurabileceğim bir şey yok." diye konuştu.

Ryder, Dışişleri ile Beyaz Saray'ın bu silah sevkiyatını engellemek için yaptırımlar dahil birçok çabayı konuştuğunu belirtti.

İran'ın Rusya'ya balistik füze sağlama olasılığının kaygı verici olduğunu dile getiren ABD'li general, "Savunma Bakanlığı açısından şu anda odağımız Ukraynalıların savaş alanında ihtiyaç duyduğu güvenlik yardımını sağlamaya çalışmaktır. Ancak bu konu da (İran'ın Rusya'ya füze sevkiyatı) takip edeceğimiz bir konudur." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    iran abisinden talimat aldı suudları sıkıştır diye şeytanda sahiplenecek güya yoksa suudları karıştırır şeytan abd.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Durun! Siz kardeşsiniz
    Cevapla
  • adama 1 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan cezalı illa iranla bir yoklama yapacaklar ki bir daha abede nin sözünden çıkmasın...Büyük şeytan dünyayı yakmaktan çekinmez çünkü demokrasi seviyorrrr,
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    abd kimyasal silah kullanmaya çalışıyor bunun için çok endişeliyiz
    Cevapla
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Suud biraz ters düştü. Hemen yaraları kaşımaya başladı büyük şeytan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı