HDP'den 'kimyasal' provokasyon! 33 yıl önceki fotoğrafla TSK'ya iftira

PKK'nın "kimyasal silah" iftirasını sokağa taşımayı hedefleyen HDP, korkunç bir provokasyona imza attı. HDP'nin eylem açıklamasında, 33 yıl önce Irak topraklarında gerçekleştirilen Halepçe katliamının görüntüsü, yeniymiş gibi kullanıldı.

HDP'den 'kimyasal' provokasyon! 33 yıl önceki fotoğrafla TSK'ya iftira
HDP'den 'kimyasal' provokasyon! 33 yıl önceki fotoğrafla TSK'ya iftira
GİRİŞ 06.11.2022 14:26 GÜNCELLEME 06.11.2022 14:27
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarında kimyasal silah kullandığı yalanını ortaya atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklanırken, iftirayı malzeme edinen HDP'den korkunç bir adım geldi. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olarak bilinen HDP, 34 yıl önce Irak'ta gerçekleştirilen Halepçe katliamına ilişkin görüntü ile Türkiye'ye iftira attı.

"Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur - Savaşa dur de" başlıklı duyuru ile eylem çağrısı yapan HDP, Silopi ve Taksim'de basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Söz konusu duyurunun görselinde "Savaşı dur de yaşamı savun" yazılı bantın arka fonunda, 1986-1988'de Irak'ta gerçekleştirilmiş olan Halepçe katliamına ait fotoğraf kullanıldı.

16 Mart 1988 günü Irak savaş uçakları ve topçularının Halepçe kentine yönelik gerçekleştirdiği harekatta siviller de katledilmişti. O katliamın yürek burkan fotoğrafları arasında yer alan görsellerden biri de şöyle kayıtlara geçmişti:

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 163
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarla aynı safta yürüyenlere bunlardan meded uman bunlarla bu şehitler diyarı güzel ülkeyi yönetmeye çalışanlara yazıklar olsun. Binlerce şehidin ahında boğulun inşaallah
    Cevapla
  • Yaşlı adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar alçak vatan hainlerine karşı neden kimyasal silah kullanmadık anlamadım...
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu terör partisi kapatılmalı daha ne bekleniyor
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp kapatılmalı
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir haberi abd veya Avrupada yapsalar anında gereği yapılır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı