HDP’lilere kimyasal iftira darbesi! Sınırda çok sayıda gözaltı var

Günlerdir devam eden "TSK, PKK'ya karşı kimyasal kullanıyor" iftirasını köpürterek algı oluşturmaya çalışan HDP'liler Habur Sınır Kapısı'na yürümek istedi. Terör yandaşları jandarmanın "dağılın" uyarısına uymayınca 50 kişi gözaltına aldı.

GİRİŞ 07.11.2022 23:36 GÜNCELLEME 08.11.2022 09:37
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları içerideki uzantılarını harekete geçirdi. Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesinde HDP tarafından düzenlenen sözde kimyasal silahlara karşı insanlık yürüyüşü'nde çıkan olaylarda 50 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

HDP ÖNCÜLÜĞÜNDE HABUR'A YÜRÜMEK İSTEDİLER

Şırnak’ın Başverimli beldesinde Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve milletvekilleri öncülüğünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Habur Sınır Kapısı'na yürümek istedi.

PKK YANDAŞLARI JANDARMAYA MUKAVEMET GÖSTERİNCE 50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarma ekiplerince HDP milletvekilleri ve 5 farklı noktadan gelen eylemcilere dağılmaları gerektiği ve geçişlerine müsaade edilmeyeceği uyarısında bulunuldu. Dağılmamakta ısrar eden gruplara müdahale eden güvenlik güçleri, çıkan olaylarda 50 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, dün Silopi ilçesi Başverimli beldesi HDP binası önünde, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 500 kişilik grubun Habur Sınır Kapısı’na izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak için toplandığı belirtildi. Açıklamada, "Protesto için toplanan gruplara dağılmaları gerektiği, eylemlerinin yasal olmadığı konusunda uyarılarda bulunulmasına rağmen grupların dağılmamakta ısrar etmeleri üzerine, İl Jandarma Komutanlığınca TOMA ve göz yaşartıcı gaz ile müdahaleye başlanmıştır. Konu ile ilgili 50 kişi gözaltına alınarak haklarında yasal işlemler başlatılmıştır" denildi.

 

'Kimyasal silah' iftirasının ardından yeni düzmece!'Kimyasal silah' iftirasının ardından yeni düzmece!

CHP Milletvekili Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlandıCHP Milletvekili Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlandı

HDP'den 'kimyasal' provokasyon! 33 yıl önceki fotoğrafla TSK'ya iftiraHDP'den 'kimyasal' provokasyon! 33 yıl önceki fotoğrafla TSK'ya iftira

Türkiye'ye bir iftira da firari Can Dündar'dan! 'Silah ticareti' yalanıTürkiye'ye bir iftira da firari Can Dündar'dan! 'Silah ticareti' yalanı

KAYNAK: İHA, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    YETER artık yaa. Bunlara ceza vermedikçe kendilerine taraftar buluyorlar. Vatan hainliğinden asın. yardımcılık yapanları vatandaslıktan atın. Milletin ekmegini yiyip de hainlik yapmak nedir ? Bu kadar aciz olunmazki...
    Cevapla
  • çorumlu19 1 yıl önce Şikayet Et
    asın gitsin bu dünya mikroplardan kurtulmuş olur....
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimlikleri belli atın vatandaşlıktan yapabiliyor mu.
    Cevapla
  • Garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Yediği kaba pisleyen nankörler... Terör sevici güruh... Az kaldı yakında başınızdakilerde imamın kayığına binecek...
    Cevapla
  • Hakkarili 1 yıl önce Şikayet Et
    Haburdan postalayin Irak'a bir daha dönmemek üzere hepisi de terörist milletvekilleri baş terorist
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!