Ordu ve İstanbul'da mantardan 8 kişi zehirlendi: 1'i öldü 7 kişinin durumu ağır!

Ordu'nun Ünye ilçesinde 6 kişi ormandan topladıkları mantardan zehirlendi. Tedavilerine başlanan aynı aileden 6 kişinin hayati tehlikesi sürüyor. Ayrıca İstanbul'da da bir kişi yediği mantar yüzümnden hayatını kaybetti.

Ordu ve İstanbul'da mantardan 8 kişi zehirlendi: 1'i öldü 7 kişinin durumu ağır!
Ordu ve İstanbul'da mantardan 8 kişi zehirlendi: 1'i öldü 7 kişinin durumu ağır!
GİRİŞ 06.11.2022 23:51 GÜNCELLEME 07.11.2022 11:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ordu'nun Ünye ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenen 6 kişi tedavi altına alındı. Alınan bilgiye göre, ilçenin Çatak Mahallesi'nde aynı aileden Fidan (56), Adem (44), Nursen (34), Efe Eymen (10), Fatma Yıldırım (46) ile Elmas Beldek (59) ormandan toplanan mantardan yapılan yemeği yedikten sonra fenalaştı.

Kusma, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle Ünye Devlet Hastanesi'ne başvuran 6 kişiden 5'i Samsun'a, 1 kişi ise Altınordu ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edildi. 6 kişinin bilinçlerinin kapalı olduğu ve hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.

SARIYER'DE 1 KİŞİ ÖLDÜ, EŞİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Sarıyer'de yedikleri mantardan zehirlenen bir kişi vefat ederken, karaciğer nakli yapılan eşinin tedavisi devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Yusuf Yıldız (60) geçen hafta Sarıyer'deki ormanlık alanda topladığı iddia edilen mantarı eşi Feriza Yıldız ile birlikte yedi.

Bunun üzerine rahatsızlanarak hastaneye giden çift, tedavi altına alındı. Yusuf Yıldız, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, eşi İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım servisine alındı.

Mantar zehirlenmesi nedeniyle karaciğeri zarar gören Feriza Yıldız'a, karaciğer nakli yapıldı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilen Yıldız'ın, hastanenin yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor.

Yusuf Yıldız'ın cenazesinin, yapılan incelemelerin ardından Sarıyer'de toprağa verildiği öğrenildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 19
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmediğiniz mantarı asla yemeyin, hatta bilseniz de tarla gibi ekili alanlarda gübre atılımında dolayı dahi zehirli olabilir dikkat edin,bu işin şakası yok
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkasının gazına gelip mantara gitmek akıl işi değil tanımıyorsun çünki, en iyi mantar marketteki.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sifa versin
    Cevapla
  • B gz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu nasıl bir milletiz biz mantar yemezsen ölmezsin yersen ölürsün Allah muhafaza yemeyin be kardeşim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemeyin kardesim su mantari . Biz cocukken annemler toplar yedirirlerdi . Sans eseri bize birsey olmadi . Simdi ben ne kendim yerim ne de cocuklarima yediririm .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar