Sözcü'deki ayrılığın gerçek sebebi ortaya çıktı! Özdil'in kaçak villasına dokununca...

CHP'nin fondaş medyasında yaşanan iç çatışmaları köşesine taşıyan gazeteci yazar Fatih Selek, Sözcü yazarı Serpil Yılmaz'ın görevine son verilmesinin arkasında Yılmaz Özdil'in kaçak villasındaki yıkım işlemlerinin yattığını öne sürdü.

GİRİŞ 07.11.2022 10:00 GÜNCELLEME 07.11.2022 11:05
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi CHP'de örtülü adaylık kavgası veren Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun rekabeti, medyaya da yansıyor. Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler her fırsatta CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu topa tutuyor. Kılıçdaroğlu'nun medyadaki ekibi ise hem İmamoğlu ve diğer "adaylık" heveslilerini yıpratmak hem de tasfiye sürecinin düğmesine basmakla meşgul.

SÖZCÜ'DEKİ AYRILIKLAR AŞİKAR, GERÇEKLER SIR

Bu kavgaların bir yansıması da Sözcü gazetesinde yaşanıyor. Uzun süredir İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ambargo uygulayan Sözcü, geçen hafta aralarında İBB Kültür AŞ Danışmanı Sinan Meydan'ın da yer aldığı birçok yazar, muhabir ve editörle yollarını ayırdı. Sözcü; Sinan Meydan, Serpil Yılmaz, Çiğdem Toker, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan ile bağlarını kopardı.

Sözcü'nün "küçülmeye gideceği" gerekçesiyle bu ayrılıklara imza attığı öne sürülürken, gazeteyle ilişiği kesilen muhabirlerden Serpil Yılmaz'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

SEN MİSİN 'KAÇAĞI' YIKANLA RÖPORTAJ YAPAN

Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek; Serpil Yılmaz'ın Sözcü'den gönderilmesinin arkasında Yılmaz Özdil etkisinin yattığını belirtti. İddiaya göre Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in kaçak villasını yıktıran Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile röportaj yaparak gazeteye servis eden Serpil Yılmaz bu gerekçeyle kovulmak istendi. Özdil’in hışmına uğrayan Serpil Yılmaz, Sözcü yönetiminin kararıyla kapı önüne konuldu.

GERÇEK YILMAZ ÖZDİL BUDUR!

Gazeteci Yazar Fatih Selek'in bugünkü yazısındaki "Yılmaz’ın Yılmaz'a zulmü" ara başlıklı ilgili bölümü şöyle:

İktidar muhalifi medyada bu ara deprem haberleri peş peşe geliyor.
Sözcü gazetesi çok sayıda köşe yazarıyla yollarını ayırdı.
Mahallede büyük kavgalar yaşanıyormuş.
İnternethaber'den Hadi Özışık sosyal medya hesabında anlattı geçen gün.
Halk TV'nin patronu bir gazete çıkaracağını duyurmuş, hazırlıkların sürdüğünü söylemişti. Ben de bu sütunlarda kritiğini yapmıştım.
Sözcü 'reklamımızı ve okurumuzu bölecek' diye gazeteyi fonladığını düşündüğü ‘siyasetçi'ye tavır almış. Gazetede o kişiye yakın duran kim varsa üstü çizilmiş.
Gazetenin yayın yönetmeni Metin Yılmaz"Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var" diye o siyasetçiden dert yandı.
 
Yalnız ekonomi yazarı Serpil Yılmaz'ın gönderilmesinin altında enteresan bir şey varmış. Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile röportaj yapıp, gazeteye göndermiş. Yayınlamamışlar. Aras, Yılmaz Özdil’in kaçak villasını yıktırmıştı.
Yozdil, "Siz nasıl olur da haberini yayınlamaya kalkarsınız" diye rest çekmiş. Onunla da kalmamış, Serpil Yılmaz'ı göndertmiş.
Bakmayın yazısında gazetecilik, emek, namus edebiyatı filan yaptığına.
Gerçek Yılmaz Özdil budur.

ÖZDİL DİKTİ BELEDİYE YIKTI

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Muğla'nın tatil beldesi Bodrum ilçesindeki yazlık villası kaçak çıkmıştı.

Bodrum Bitez'deki lüks villanın 'ticari alan'da kalmasına rağmen 'konut' olarak inşa edildiği, 142 metrekare ruhsatı olan villanın kaçak inşaat faaliyeti ile 310 metrekareye çıkarıldığı belirlenmişti.

Hukuksuzluğa göz yummayan Bodrum Belediyesi, Özdil’in villasında bulunan kaçak yapıları 30 Mayıs 2020'de yıkmıştı. Belediye’nin kaçak yapılarda bulunan eşyaların tahliyesine izin verip ardından da yıkımı gerçekleştirmişti. Yılmaz Özdil'in, kaçak villasındaki yıkımı durdurmak için mahkemeye açtığı davalar bir sonuç vermemişti.

YIKIM 10 GÜN SÜRDÜ

Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınarak, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentilerinin yıkım işlemi 10'uncu günde tamamlanabilmişti.

380 BİN TL CEZA

Bodrum Belediye encümeni, villanın kaçak bölümleri için yıkım kararının yanı sıra 'İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi çerçevesinde Özdil ailesine 380 bin lira idari para cezası kesmişti.

MİLYONLUK RANT

Bölgedeki emlak uzmanları, Özdil'in villasının olduğu sitede dairelerin fiyatının 2020 yılındaki değerinin en az 6.5 milyon liradan başladığını söylemişti Villaların konumu, şerefiyesi ve denize yakınlığı gibi unsurlara göre, metrekare fiyatlarının 30 bin ila 120 bin arasında değiştiği kaydedilmişti. Yılmaz Özdil'in villasının bulunduğu Bitez'de emlak değerlenmesinin yıllık minimum yüzde 15 seviyesinde gerçekleştiğini aktaran emlakçılar, "Kaçak inşaatla birlikte TL bazında 3 yılda villa yüzde 45 değer kazanmıştır" görüşünü paylaşmıştı.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 43
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yaşatmasın hayattan zevk alamasınlar bunların Allah topunun belasını versin.
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Dere İslam devletinin malını yiyin yakın yok edin talan edin elbet Tebbet süresi sizin için de geçerlidir hükmü ALLAH İNTAKİMİN enin sonunda alacak İstanbul böyle çok güzel yerler ve bunlar var kimse yok terk edilmiş bir araştırın kimler imiş de ne olmuş orda yaşanlara bugün belki bu yaptığınız yaninza kar kalır sanın Tebbet süresi hükmü kıymete kadar geçerlidir
    Cevapla
  • sarıçiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    AKP yi topa tutmaya kalkan fondaş muhalefet sanki süt gibi apak?Allah muhafaza bunlar iktidar ortagı olsa tüm kamu yerleri sit alanları gümler CHP demek hain haysiyetsiz onursuz demektir..
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    hayyinler devamli bu ulkeyi ataturkcu adinda bu ulkeyi talan etmeyi istiyorsunuz.
    Cevapla
  • ataberg 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu beslemeleirn Türk vatandaşlığı da KAÇAK... vilları da yıkılsın vatandaşlıkları da iptal edilsin. Atatürk heykelerinin arkasından haince işler çeviren hainler bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak