İlber Ortaylı: Türkiye'ye kurtarıcı olarak bakıyorlar

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya'da üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen program kapsamında söyleşiye katıldı. Ortaylı, öğrencilere kariyerleri için tavsiyelerde bulundu.

İlber Ortaylı: Türkiye'ye kurtarıcı olarak bakıyorlar
İlber Ortaylı: Türkiye'ye kurtarıcı olarak bakıyorlar
GİRİŞ 08.11.2022 00:39 GÜNCELLEME 08.11.2022 00:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce Bezmi Alem Valide Sultan Yurdu'nda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Ortaylı, öğrencilere kariyerleri için tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere, hayallerine kavuşmaları için mücadeleyi kaybetmemelerini öneren Ortaylı, şunları kaydetti:

"Kendinizi birçok yönden geliştirmeniz gerekiyor. Çok engeller var. Kendinize iş yaratmayı düşüneceksiniz. Gidip dünyayı görmek lisanınızı geliştirmek her kula vacip. Bunu yapmalısınız, yapınca değişirsiniz. Bazı şeyleri genç yaşta öğrenmek zorundasınız. Düşünebileceğiniz, kendinizi yeniden düzenleyebileceğiniz bir fırsata sahip olmanız gerekir. Başından gemileri yakıp kendinizi bırakamazsınız. Siz, hayatı yaşamak, görmekle mükellefsiniz. Öğreneceksiniz, dünyayı göreceksiniz ve daha sonra karar vereceksiniz."

Türkiye'ye bir kurtarıcı gözüyle bakan ülkelerin olduğuna dikkati çeken Ortaylı, Türk olmanın zor ancak imtiyaz olduğunu ifade etti.

"Türk milletinin tarihten gelen bir mirası vardır. Bu miras ona kısmen bir imtiyazdır. Siz gençler bu mirasa sahip çıkmak, hayatınızı, öz yaşamınızı himaye etmekle mükellefsiniz." diyen Ortaylı, önce mümkün olanın üzerine gitmek gerektiğini aktardı.

Ortaylı, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Funda 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanliyida seviyoruz tabik kolay degil idare etmek elbette icinnden basarisiz insanlarda geldi gecti ama Ataturk'de cok seviyoruz vatanimizin hwrseyine sahip cikalim
    Cevapla
  • Ali Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı nekadadar anlata bilirsiniz ltfn yazin
    Cevapla
  • Funda 1 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca dunyanin inanndigi Ilber Ortayli bilmiyor siz bilitorsunuz öylemi... Yazik bizler boyle dehalardan etkilenmeyi birak birde elestiriyorsunuz bence birakalim elestirmeyi biraz ortay'liya kulakasalim
    Cevapla
  • Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de halkın yarısı Osmanlı düşmanı yarısı cumhuriyet düşmanı değildir.. Bunlar çok azınlık durumundadırlar, ancak sesleri çok çıkıyor.. Bununla birlikte milletimiz ve ülkemiz tarihine cumhuriyetine ve ikiyüz yıllık modernleşmeye bağlı kalarak ilerlemeye, gelişmeye, kalkınmaya devam edecektir..
    Cevapla
  • f.d 1 yıl önce Şikayet Et
    önce gerçek tarihini bilsin millet sonra bu konuşmaları yapın sayın ilber ortaylı. biz osmanlı imparatorluğundan geliyoruz. toplumun yarısı osmanlıya düşman. bu kafayla ancak kuyruk oluruz . baş değil.
    Cevapla
  • Eweuewwewveubelemeke 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostum toplumun yarısı osmanlıya filan düşman filan değil. Ülkemizdeki aşırı dinci kesim her laiklik, vatan sevgisi, atatürk diyen kişileri kafasına göre vatan haini, gevur diyip ötekileştirdiği için böyle birşey var. Ne yazıkki osmanlınında selçukludan selçuklununda başka bir imparatorlugun devamı oldugunu ve bunun çok uzun bir süreç oldugunu hiç düşünmüyorlar. O kadar emek vermiş kişileri yok müslüman değil yok şöyle değil diye iftira atıp toplumu ayrıştırmasalar zaten ilerleme olacak.
    Cevapla
  • Gltkn 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın fd....Osmanlı'dan geliyoruz diyorsun Osmanlı'dan önceki devletler kim idi onların ismi niye. Anıl miyor....
    Cevapla
  • erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    çocuklara doğru tarihimizi öğretmeden akıl vermenin bi anlamı yok.kendi geçmişini doğru olarak bilmek zorunda bu çocuklarımız. bazı düzenbazların uydurdukları geçmişi değil. yalnız doğruyu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Hamas'tan ateşkes açıklaması