'Bütün ülke olarak Türk dizilerini izliyoruz'

150 ülkeye ihraç edilen Türk dizilerine Güney Amerika'nın da gözdesi. Paraguay Turizm Bakanı Sofia Montiel de Afara, bütün Paraguay'ın Türk dizilerini ilgiyle takip ettiğini söyledi.

'Bütün ülke olarak Türk dizilerini izliyoruz'
'Bütün ülke olarak Türk dizilerini izliyoruz'
GİRİŞ 09.11.2022 13:43 GÜNCELLEME 09.11.2022 13:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aksiyon, dram, romantizm ve tarih dolu Türk dizileri dünyanın en popüler yapımları arasında yer alıyor. Halihazırda 100’e yakın Türk dizisi, yaklaşık 150 ülkede ekranlara geliyor. Dizi ihracında 600 milyon dolar gelir hedefleyen Türkiye, Güney Amerika ülkelerinin de gözdesi. 7 milyon 300 bin nüfuslu Paraguay da bu ülkelerden biri.

"ÜLKECEK İZLİYORUZ"

Paraguay Turizm Bakanı Sofia Montiel de Afara, Türk dizilerinin ülkesi ve aynı zamanda bölgeleri için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Paraguay Turizm Bakanı Afara, Türk dizilerinin Latin Amerika'daki etkisini değerlendirdi. Afara, "Türk dizileri ülkemiz ve aynı zamanda bölgemiz için çok önemli bir yere sahip. Türk dizilerini tüm Paraguay olarak izliyoruz. Aynı zamanda da buradan Türk film yapımcılarına da seslenmek istiyorum. Paraguay'ı gelip görmelerini, burada çekim de yapılması yönündeki girişimlerinin olabileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

İZLEYEN HERKES TÜRKİYE'YE GELMEK İSTİYOR

Afara, Türk dizileri sayesinde buraya ilginin arttığına işaret ederek, "Türk dizileri birçok kanalda yayınlanıyor. Bu sayede de Türk dizilerinden dolayı birçok Paraguaylı Türkiye'yi ziyaret etmek ve tanımak istiyor." şeklinde konuştu.

Paraguay büyükelçisinden çarpıcı Diriliş Ertuğrul sözleri!Paraguay büyükelçisinden çarpıcı Diriliş Ertuğrul sözleri!

Afara, "Paraguaylıların Türkiye'ye ilgisi çok fazla. Özellikle diziler sayesinde biliyorlar. Aynı zamanda turizm tanıtımlarında gördükleri sıcak hava balonlarını çok seviyorlar. Özellikle Kapadokya gibi bölgelerde sıcak hava balonu birçok insanın dikkatini çeken enstrüman haline geldi." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE TANITIM OFİSİ GEREKLİ

Türkiye'ye artan ilgi nedeniyle Paraguay'da bir Türkiye tanıtım ofisinin gerekli olduğunun altını çizen Afara, iki ülke arasındaki turizmi geliştirmek için bunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye ile Paraguay arasındaki eğitim iş birliğine de değinen Afara, "Öncelikle eğitim alanındaki iş birliğinin en hızlı şekilde imzalanmasının ve aynı zamanda iki ülke arasında eğitim alanındaki bilgi ve tecrübe paylaşımının en hızlı şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Desenize Paraguaylı mültecilerimiz hayırlı olsun. Türk dizileriyle kafayı bozan ne kadar Paki varsa kaçak bir şekilde soluğu Türkiye’de alıyor da. Bu durumda bundan farksız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması