Kuduz nedeniyle ölen çocuğun arkadaşları sahipsiz köpek sorununun çözülmesini istiyor

Adilcevaz'da kuduz tanısıyla tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Mustafa Erçetin'in sınıf arkadaşları ve köylüler, sahipsiz köpeklerin toplanmasını istedi.

Kuduz nedeniyle ölen çocuğun arkadaşları sahipsiz köpek sorununun çözülmesini istiyor
Kuduz nedeniyle ölen çocuğun arkadaşları sahipsiz köpek sorununun çözülmesini istiyor
GİRİŞ 11.11.2022 01:39 GÜNCELLEME 11.11.2022 01:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Göldüzü köyündeki vatandaşlar ve öğrenciler, Erçetin'in hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını, sahipsiz köpekler nedeniyle tedirgin olduklarını anlattı.

Erçetin'in sınıf arkadaşı Rumeysa Zeynep Erçetin, AA muhabirine, olay nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, "Köpeklerden dolayı dışarı çıkamıyoruz. Okula gelmekte zorlanıyoruz. Arkadaşımızı yeni kaybettik, çok üzgünüz." dedi.

Kübra Başar ise "Okula gelirken korkuyoruz. Köpekleri toplasınlar lütfen. Okula gidemiyoruz. Bugün okula gelirken yine köpek kovaladı. Bu nedenle annem beni okula getirdi." diye konuştu.

Köy sakinlerinden Aziz Erçetin ise sorunun çözümü için devletten yardım beklediklerini kaydederek, "Bu konunun Meclis gündemine taşınması lazım. Türkiye'nin her tarafında her gün bir köpek vakası yaşanıyor, birileri yaralanıyor. Sadece bizim köy için değil, genel olarak önlemlerin alınması gerekiyor. Köyün içinde başıboş köpekler var. Bunların toplanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Nedim Atalan, köylülerin tedirgin olduğunu, çocukların okula gitmeye korktuğunu dile getirerek, "Köydeki köpeklerin toplanması lazım. Valilik ve Kaymakamlık bu işe bir çözüm bulsun. Acımız büyük, bir çocuğumuzu kaybettik, böyle bir olayın bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Devlet olmazsa bu köpekleri kimse toplayamaz. Köpekler köyde kadınlara saldırıyor. Tavukların kümeslerine giriyorlar." dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpek toplatmakla bi çözüme ulaşılmaz. Bu bana hayvan düşmanlığı gibi geliyor. Çocuğa üzüldüm tabi ki. Hayvanlar açken insana saldırır. Toplatmak yerine, planlı kısırlaştırma ve güzel bir bakımla çözüme ulaşabilir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her taraf Maalesef Başı boş sokak köpekleri ile doldu taştı ve çoğalmaya da devam ediyor her gün yeni köpek saldırı haberleri de okumaktayız Eski Yıllar da böyle bir şey yoktu ne oldu da bu kadar çoğaldı niye tet bir alınmıyor çocuklarımız artık evden çıkamaz oldu tek başlarına okula gidemez oldu Park a gidemez oldu Acil önlem alınsın
    Cevapla
  • karalı H. 1 yıl önce Şikayet Et
    halı altına süpürülen sorunlardan biridir köpek sorunu. malesef kanunsal düzenleme yapma yetkilileri halen sağır ve dilsizi oynuyorlar
    Cevapla
  • Suad 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala orda öyle bir konu varsa yazıklar olsun!!!
    Cevapla
  • Nrc 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu konu gerekli kanunla derhal çözülmeli. Mama lobisi kâr edecek, kazanç sağlayacak diye > insanların zarar görmesi-ölmesi-yaralanması > görmezden gelinemez...Bu konunun sorumlusu kim ise hesap vermeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek