Ankara'da öldürülen Afgan uyruklu 5 kişinin kimliği belirlendi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde evde öldürülmüş bulunan Afganistan uyruklu 5 kişinin kimlikleri belli oldu.

GİRİŞ 11.11.2022 21:04 GÜNCELLEME 12.11.2022 11:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, Altındağ ilçesi Örnek Mahallesi'ndeki bir evde dün bulunan cesetlerin, Esedullah Rahimi, Serferaz Sayaz, Habibullah Cora Han, Abdul Halim Ruzi Kul ve Abdurrahman Azizi'ye ait olduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında edinilen bilgilere göre, cesetlerin bulunduğu evi maktullerden Esedullah Rahimi 1,5 yıl önce kiraladı.

Diğer maktuller Serferaz Sayaz, Habibullah Cora Han, Abdul Halim Ruzi Kul ve Abdurrahman Azizi ise diğer illerden Ankara'ya Rahimi'nin evine misafirliğe geldi.

Ön otopsi tutanaklarında, Rahimi dışındaki maktullerin vücudunda delici ve kesici alet yarası olduğu bilgisi yer aldı.

Ankara'dan kahreden haber! 5 kişinin cansız bedeni bulunduAnkara'dan kahreden haber! 5 kişinin cansız bedeni bulundu

Kanepede elleri arkadan bağlı halde ve ağzında bez bulunan Rahimi'nin ise boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Olayın yaşandığı evde, boğuşma ya da kavga yaşandığına dair bir iz bulunamadığı, maktullerin üzerinde ev kıyafetleri olduğu kayıtlara geçti.

Olay

Altındağ ilçesi Örnek Mahallesi'nde bir evde yaşayan Afganistan uyruklu 5 kişiden haber alamayan yakınları durumu polise bildirmiş, adrese giden polisler 5 kişinin cansız bedenine ulaşmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    dünkü yorumumda da yazdığım gibi bunu yapanlar yine kendi vatandaşları afganlar alacak verecek davasında namus davasında kardeş mardeş tanımazlar öldürürler demedi demeyin
    Cevapla
  • nazli 1 yıl önce Şikayet Et
    çok mülteci var ülkede ,Allahim yardim etsin güvenlik güçlerimize
    Cevapla
  • sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    fransaya gititm. beyadan çok siyahi vardı. afrikaya mı gititm diye şüpheye düştüm önce. lakinm norda kimse senin gibi dazlak değil..
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahim ülkemizi bütün yabancıların şerrinden muhafaza eylesin her yer yabancı dolu sokakta kendimizi BM binasında gibi hissettiriyor
    Cevapla
  • Kaplan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hiçbir Müslüman ı kimseye muhtaç etmesin.İşte bu insanlar yokluktan gariplikten sırf müslüman oldukları için öldürülmeleri canilere meşru görünüyor
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde at koşturan ajanlar yakalanıp cezalandırılmalı, Bu gün birçok Avrupa ülkesinde azılı suçlu bile elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Sorgulanıp, işkenceyle öldürülmüşler, burası muz Cumhuriyeti mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı