Telefona deprem bildirim mesajı gelmeyenler bu ayrıntıya dikkat!

Türkiye genelinde gerçekleştirilen deprem tatbikatında cep telefonlarına 'acil durum uyarısı' gönderildi. Bazı telefonlara ise uyarı gelmedi. Uyarı gelmeyen telefonlar için ise bildirim ayarlarının kontrol edilmesi gerektiği öğrenildi.

GİRİŞ 12.11.2022 19:42 GÜNCELLEME 14.11.2022 17:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde Düzce’de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 23’üncü yıl dönümü nedeniyle ülke genelinde eş zamanlı tatbikat gerçekleştirildi.

Türkiye'de deprem tatbikatı yapıldı! Tatbikat anında yaşananlardan karelerTürkiye'de deprem tatbikatı yapıldı! Tatbikat anında yaşananlardan kareler

Tüm Türkiye'de saat 18:57'de deprem tatbikatı düzenlendiTüm Türkiye'de saat 18:57'de deprem tatbikatı düzenlendi

Tüm vatandaşların cep telefonuna bildirim gönderildi. Türkçe ve İngilizce olarak gönderilen mesajda "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda ülke genelinde deprem anı çök, kapan, tutun tatbikatı yapılmaktadır" denildi.

BİLDİRİM AYARI YAPILMASI GEREKİYOR

Bildirim binlerce kişiye iletilirken çok sayıda kişiye ise ulaşmadı. AFAD tarafından gönderilen 'Hayati Uyarı'nın telefonlara gelmesi için ayarlar kısmından 'Acil durum bildirimleri' bölümünün açık olması gerektiği belirtildi.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan bazı vatandaşlar telefonlarına uyarı mesajı gelmediği yönünde paylaşımlarda bulundu. Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Yunus Sezer, 81 ilde ve KKTC'de saat 18.57'de gerçekleştirilen 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı'nda bazı telefonlara uyarı bildirimi gitmemesinin nedenini açıklığa kavuşturdu.

Bir TV kanalında konuşan Sezer, Tatbikat sırasında bazı telefonlara uyarı mesajı gitmemesi ile ilgili olarak, "Olabilir. Vatandaşların telefonlarındaki 'Uyarı bildirimi' butonunu aktif hale getirmesi lazımGetirmeyen vatandaşlarımızın getirmesini istirham ediyoruz" dedi.

 

Acil durum bildirimi nasıl açılır? İşte videosu:

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Faruk G. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm acil durum bildirimlerim açıktı ve tüm izinleri vermiştim. Ama hiçbir şekilde uyarı alarmı çalmadı, mesaj gelmedi. Cep telefon firmaları yine patladılar.
    Cevapla
  • Birkan 1 yıl önce Şikayet Et
    ne bildirdim geldi nede sirenler çaldı istanbul esenyurt'da
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde Düzce depremi yıldönümünde yapılıyor diyorsunuz ama birçok ülkede yapıldığına göre Düzce depremi ile alakalı değil diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları korku ile kontrol almaya çalışmayın lütfen.
    Cevapla
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bildirimlerim açık yine mesaj gelmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...