AK Parti'den AB'ye çok sert KKTC tepkisi: Yok hükmündedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''AB tarafından KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır. Bu açıklamalar yok hükmündedir..." dedi.

GİRİŞ 13.11.2022 10:31 GÜNCELLEME 13.11.2022 10:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi, Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde gerçekleştirildi. Zirvede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin teşkilatta gözlemci üye olması kabul edildi.

KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasına AB'den yok sayan açıklamalar geldi. 

AB'ye sert tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanımızın son olarak Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında vurguladığı gibi KKTC’nin hak ve menfaatlerini her zeminde savunmaya devam edeceğiz…

Kıbrıs Türkleri uluslararası toplumun saygın bir üyesidir. KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olması doğru ve son derece doğal bir durumdur... Avrupa Birliği’nin KKTC’yi yok saymaya çalışan tutumu tarihi ve siyasi açıdan ilkesiz bir yaklaşımdır.

AB tarafından KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır. Avrupa Birliği, Kıbrıs konusunda Yunanistan ve GKRY’nin peşinde sürüklenmektedir. O yüzden bu açıklamalar yok hükmündedir..."

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    İkinci adım KKTC de BM askerlerinin çıkarılmasıdır. KKTC nin tanınması yolu hızla açılmalıdır. Konjektor çok uygun
    Cevapla
  • Halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet nerede nerde sahte mıllıyetcı İyi partı..Sahte Atatürkçuler nerdeler..Chp nerdesınız..Saadet nerdesınız..hıç fıkrınız yokmu..açıklasanıza..
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bunu da başaracak... Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanınacak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi