Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kadın saldırgan bombayı patlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.11.2022 20:36 GÜNCELLEME 13.11.2022 21:38
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamanın gerçekleştiği İstiklal Caddesi’nde incelemelerde bulundu. 

Patlamaya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ”İstiklal Caddesi'nde talihsiz bir olayla karşı karşıyayız. Tüm ülkemizin ve milletimizin başı sağolsun. Şuan itibariyle kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Şuana kadar elde edilen bilgiler çerçevesinde. Tabi çalışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Tüm kamera kayıtları inceleniyor. Tüm mağazalardaki çalışan arkadaşlar da dahil gerekli görgü tanıkları dahil tamamı olayla ilgili görüşülüyor. Gerekli değerlendirmeler yapılıyor. Netleştikçe basınımızla milletimizle de paylaşılacaktır. An itibariyle yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Allah rahmet eylesin yakınlarına da tekrar baş sağlığı diliyoruz. 81’de yaralımız var 2’si ağır olmak üzere. Çeşitli hastanelerimizde bu yaralılarımızda tedavi altında. Ümit ediyoruz bir an önce sağlığına da kavuşurlar. Emniyet güçlerimiz, gerek savcılığımız tüm çalışmalarını yürütüyorlar. Olay yeri inceleme tüm hızı ile devam ediyor. Gerek buradaki savcılarımız 8 savcımız var. Merkezde Adli Tıp’ta 6 savcımız ilave çalışmalarını devam ettiriyor. Bu gerektiği taktirde artırılarak tüm çalışmalar güvenlik boyutunda yapılacaktır. Son ana kadar da olayın takipçisi olacağız” dedi.

“Türkiye eski Türkiye değil” diyen Oktay, “Tabi Türkiye’de huzur ve güven hakim. Gerek sınırların içerisinde gerekse sınırlarının ötesinde. Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında kim varsa, her kim varsa sonuna kadar sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse diğer teröristlere nasıl ulaştıysak bunlara da ulaşılacaktır. Yine Türkiye’ye getirilecektir. Yargıya teslim edilecektir. Her ne pahasına olursa olsun bunun hesabı sorulacaktır. Türkiye eski Türkiye değil. Bunu herkes böyle bilsin. Eski Türkiye gibi her yönüyle şuan da kalkınma yönünde, güvenlik yönünde, huzur yönünde istikrarı sağlamış bir ülke ve dünyada bir çok olayda söz sahibi olan bir Türkiye’ye hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir ne de yolundan döndüre bilir. Türkiye tüm kararlılığıyla yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dimdik devam edeceğiz. Biz bu olayı çözeceğiz. Hem de çok yakında çözeceğiz. Çözdüğümüz zamanda sadece bu olayın tetikçileri değil bu tetikçilerin arkasında kim varsa önünde sağında solunda gerek içeri de gerekse dışarıda her kim varsa bunun hesabı tamamından sorulacaktır” dedi.

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 50
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeye eyvallah ama allah aşkına türklerin dışında suriyeli iranlı ıraklı pakistanlı her kim varsa gönderin şunları artık kimin kim olduğu belli değil artık.
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberin anlami G 20 zirvesi zamanlamaya bakarmsiniz ne kadar acik secik ifade ediyorlar ama bizim milletimizi bu sekilde durdurmazsiniz iste siz ve yandaslari bunu anlaymadiniz hicm bir zamanda anlmayacaksiniz. Yasasin Türk Milleti daima varolsun.
    Cevapla
  • ÖZ ANADOLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haini yakalayınca içeride besleyip korumak yerine patlamanın olduğu yerde ve kalabalık bir ortamda halkın eline bırakıp parçalanmak nasılmış gösterilsin kısasa kısas...........
    Cevapla
  • Feraset 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu terörist örgütünü bir teki kalmayıncaya kadar devam,neticesi ne olursa olsun.Biten kafir hain örgüt kuyruğu dik tutma çabası.Yakalanan kafir teröristleri sağ bırakmayın.Parça parça edin.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce bir TTB başkanı gibi PKK militanı adli tıpçıları atsan bünyeden, Sonra karısı Doktor olan "Maltepe dersaneli" Hakimleri ayıklasan. Terörü bitirmek için çok da fazla bir şey kalmadı. Çök tepelerine! Millet arkanda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı