İstiklal Caddesi açıldı, İmamoğlu'nun bank ve levhaları söküldü

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda bölgeye İBB tarafından konulan bank ve levhalar kritik rol üstlenirken, patlamanın ardından yürüyüş yolundaki bütün oturaklar sökülerek cadde yaya trafiğine açıldı.

GİRİŞ 14.11.2022 09:31 GÜNCELLEME 14.11.2022 10:08
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Şehirlerin işlek caddelerinde terör saldırılarına karşı tedbir amaçlı olarak toplatılan çöp konteynerleri ile birlikte peyzaj ve banklarda terör tehdidine karşı risk oluşturuyor.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı ile ilgili polisin gece boyunca süren incelemeleri sona erdi. İstiklal Caddesi yeniden yaya trafiğine açıldı. Bombalı saldırının faili olduğu düşünülen kadının 40 dakika boyunca İstiklal Caddesi'ndeki bankta oturduktan sonra o noktada meydana gelen patlama, dikkatleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından caddeye eklenen oturaklara çevrildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi olarak Temmuz 2021'de İstiklal Caddesi'ne eklenen bank ve levhalar, dünkü patlamanın ardından söküldü.

Emniyet güçlerinin patlamaya ilişkin incelemesinin ardından oturakların tek tek sökülmesi sonrası cadde yeniden yaya trafiğine açıldı.

Patlamanın olduğu yerdeki beton saksılar kaldırılarak polis bariyeri konuldu. İstiklal Caddesi üzerindeki diğer beton saksıların da bankları söküldü. Bundan böyle cadde üzerinde saksıların önünde oturulamayacak

İstanbul'daki patlamadan sonra yeniden gündeme geldi! Bombalı saldırıda Bank detayı İstanbul'daki patlamadan sonra yeniden gündeme geldi! Bombalı saldırıda Bank detayı

İMAMOĞLU AK PARTİ'Lİ YILDIZ'A YÜKLENMİŞTİ

İstiklal Caddesi'ne oturak yapılmasına karşı çıkan AK Parti'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tepkisiyle karşılaşmıştı.

Temmuz 2021'de İstiklal Caddesi’ne eklediği banklarda incelemelerde bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, AK Parti'li Yıldız'a şu sözlerle yüklenmişti:

"Bir yıla yakındır buradaki süreç, Beyoğlu Belediyesi ile yazışılıyor. Yani yazışmalar yapılıyor. Değişim yapılacağı bilgisi veriliyor vs. Buna duyarsız kalındı. Üzerinden siyaset yapıldı. Bunun üzerine siyaset yapılması, buna bile siyaset yapılması yazık. İlçe Belediye Başkanı'mız, işine odaklandığında başarılı oluyor. İşine odaklandığında, bizimle diyaloğa geçtiğinde birçok sorunun çözüldüğünü gördük. İlçe Belediye Başkanımıza, başka ilçe belediye başkanları gibi yapmamasını, belediye başkanlığına odaklanmasını, hatta yorulduğunda bu banklara oturmasını diliyorum."

 

KAYNAK: AJANSLAR
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 85
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    iyide bunlar gereğinde canlı bomba olmaktan kaçınmıyor,bombayı üstünde taşıyıp patlatırsa ne olacak---bence en iyi önlem kameraların çoğaltılması ve patlayıcı kokusu alan köpeklerle donatılmış birkaç ekibin devamlı cadde üzzerinde gezerek kontrol yapması.
    Cevapla
  • ÖFKELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlunu ttutuklayın
    Cevapla
  • Kamal 1 yıl önce Şikayet Et
    nerede şimdi. Hastaneler aglayanlarla dolu. Bunlar tatilde
    Cevapla
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekremin İBB ye işe aldığı 45000 kişi takibe alınmalı bunlar belediyenin her birime dağıtıldı.
    Cevapla
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    dağdaki teröristi getirip ibb de işe alan zihniyetten çok şey beklemeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!