MIKTA Liderleri Bali Buluşması

Meksika, Endonezya, Kore Cumhuriyeti, Türkiye ve Avustralya (MIKTA) Liderleri, Endonezya'nın Bali'de evsahipliği yaptığı G20 Zirvesi vesilesiyle 15 Kasım 2022 tarihinde biraraya geldiler.

MIKTA Liderleri Bali Buluşması
MIKTA Liderleri Bali Buluşması
GİRİŞ 15.11.2022 10:53 GÜNCELLEME 15.11.2022 10:53

Bu yıl, Meksika'nın 2012 Şubat ayında Los Cabos'ta evsahipliği yaptığı G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında, önemli küresel ve bölgesel etkilere sahip açık ekonomilerden yararlanan beş demokrasi arasında bölgelerarası ve esnek bir istişare platformu olarak MIKTA fikri üzerinde mutabık kalınmasının onuncu yılına denk gelmektedir.

MIKTA ülkeleri, benzeri görülmemiş ve çokboyutlu krizlerin vuku bulduğu bu dönemde uluslararası barış, istikrar ve refaha bağlılıklarını muhafaza etmektedirler. Karşı karşıya bulunduğumuz bu çokboyutlu küresel ekonomik ve güvenlik sınamalarıyla mücadele ederken, demokrasi ile uluslararası hukuk, çoktaraflılık ve uluslararası işbirliğine saygıyı içeren ortak değerlerimizden ve benzerliklerimizden cesaret alıyoruz.

MIKTA, daha güçlü küresel yönetişimin kararlı savunucusu olarak ve gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki uçurumları kapatmakta köprü görevi görmeye kararlı bir şekilde, küresel arenada yapıcı rol oynamaya ve herkesi etkileyen konularda fikir birliği oluşturma çabalarına katkıda bulunmaya devam edecektir.

Türkiye’ye bu yıl MIKTA’nın başkanlığını yürütmesi dolayısıyla teşekkür ediyor, Endonezya'yı başarılı G20 Dönem Başkanlığı için kutluyor ve Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Widodo’ya bizlere Bali’de gösterdiği istisnai misafirperverliği için şükranlarımızı sunuyoruz.

Yakın işbirliğimizi sürdürecek ve 2023'te Endonezya'nın MIKTA Dönem Başkanlığı altında başarılarımızı daha da ilerletmek için çalışacağız.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım