ABD sufleyi verdi, YPG saldırıyı inkar etti

Terör odağı Kobani'den gelen talimatla İstiklal Caddesi'ni kana bulayan teröristle olan bağını inkar eden YPG'nin açıklamasının zamanlaması manidar bulundu.

GİRİŞ 15.11.2022 11:53 GÜNCELLEME 15.11.2022 12:00
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Emniyet'in, Kobani'den verilen talimatla Afrin üzerinden Türkiye'ye girip İstiklal Caddesi'ni kana buladığını açıkladığı teröristle ilgili Suriye PKK'sı YPG'den inkar açıklaması geldi. ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in "PKK/DSG'nin elindeki silahların Türkiye'ye karşı kullanılmayacağı" sözlerinin hemen ardından gelen inkarda, AK Parti iktidarını hedef alan çevrelerin sarıldığı "saldırının seçim için kurgulandığı" yalanının tekrarlanması dikkat çekti.

Rudaw'da yer alan habere göre, terör örgütü YPG/PYD'nin sözde sözcüsü Nuri Mahmud imzalı açıklamada, “Olaydan sonra AKP ve MHP hükümeti, güçlerimizin bu patlamayı gerçekleştirdiğini iddia etti ve gerçeklikten uzak hayali bir senaryo oluşturmaya başladılar. Bu asılsız iddiaları tamamen reddediyoruz, Ahlam Albeşir adlı terör saldırısını gerçekleştiren teröristle hiçbir ilişkimiz yok.” iddiasında bulunuldu.

SEÇİM OYUNU DEDİLER!

Saldırının akabinde sarf edilen "tanıdık" sözlere yer verilen terör örgütü YPG'nin açıklamasında, “Erdoğan hükümetinin yaşadığı kriz ve gelecek yıl yapılacak seçimlerin yaklaşması bu oyunun Erdoğan ve AKP hükümeti tarafından hazırlandığını doğruluyor.” denildi.

SUFLE ABD'DEN

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin Ankara'ya, Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) verilen silahların Türkiye'ye karşı kullanılmayacağına dair söz verdiğini söylemişti.

YPG'nin inkar açıklamasının hemen öncesinde yapılan açıklamada Jeffrey, “PKK'nin zaman zaman Rojava topraklarından Türkiye'ye saldırdığını” söyleyerek, "Belki DSG Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye saldırmıyor ama PKK Türkiye’ye karşı bazı faaliyetler yürütülüyor" diye konuştu.

ABD'nin Ankara'ya garanti verdiğini belirterek, "ABD Ankara'ya DSG'ye verilen silahların Türkiye'ye karşı kullanılmayacağı ve Suriye'nin kuzeyinden saldırı yapılmayacağına dair söz verdi.” ifadelerini kullandı.

PYD İLE FONDAŞLAR AYNI DİLİ KONUŞUYOR

Suriye PKK'sı YPG/PYD'nin İstiklal saldırısıyla ilgili "seçim oyunu" şeklindeki alçak söylemini, gazeteci kılıflı CHP'ye yakın isimler de dillendirmişti.

Patlamanın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan şarkıcı Atilla Taş, ''Bu filmi daha önce de görmüştük sanki!'' dedi.

Atilla Taş'tan patlama sonrası hadsiz paylaşım! Tepki yağdıAtilla Taş'tan patlama sonrası hadsiz paylaşım! Tepki yağdı

Halk TV'de yayın yapan Ayşenur Arslan, ''2015 seçimlerini hatırlayın. 7 Haizran'da AKP tek başına iktidar olma şansını kaybedince yine bombalar patlamaya başlamıştı peş peşe. En son 10 Ekim'de Ankara'da gar önünde patladı. 1 Kasım seçimlerinde AKP tekrar oylarını artırdı. İstanbul'daki saldırı PKK-PYD-YPG var, talimatla bombacı oradan geldi açıklamaları sanki biz bu filmi yeniden mi görüyoruz. 'Bu film yeniden mi vizyona girdi?' sorularını uyandırıyor.'' sözlerini sarf etti.

Ayşenur Arslan yine çizgiyi aştı! Skandal ifadelerAyşenur Arslan yine çizgiyi aştı! Skandal ifadeler

Halk TV'de konuşan Timur Soykan, "Normal bir seçim olmaz mı? 7 Haziran-1 Kasım arasındaki gibi, çok canımızın yanacağı, çok acı şeyler yaşayacağımız bir dönem olabilir" diye konuştu.

İstiklal'deki patlama sonrası Halk TV'de skandal sözlerİstiklal'deki patlama sonrası Halk TV'de skandal sözler

Medyascope muhabiri Mehmet Selçuk Ada, "Seçim kampanyasını başlattılar!" paylaşımında bulundu.

Taksim patlaması sonrası skandal sözler: Seçim kampanyası!Taksim patlaması sonrası skandal sözler: Seçim kampanyası!

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 52
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristin yakalanması bütün tezgahlarını bozdu. Asıl tezgah eylemi AKP'nin üzerine atmakmış. Bunun için intihar eylemi bile yapmadılar.
    Cevapla
  • ERDEM HAKKI FeYYAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve IYI PARTI ve INGILIZ TEMEL ..AMERIKANIN TÜRKIYEDEKI APARATLAR ..DEVLETIMIZ ne YAPACAGINI BILIR ..merak etmeyin ve devletinize güvenin
    Cevapla
  • Hard Beat 1 yıl önce Şikayet Et
    terörist abd ve kuduz köpekleri için sondan kaçış yok. eninde sonunda sizinle ya savaşacağız ya defolup gideceksiniz bu diyardan.
    Cevapla
  • bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    yalnız dikkat edin; ypg'li teröristle halk tv sunucuları aynı şeyleri söylüyor.
    Cevapla
  • ŞABAN 1 yıl önce Şikayet Et
    bu münafığın DEDİKLERİNİN AYNISINI "CHP " LİLER SÖYLÜYOR.... KAYNAK AYNI DEMEK Kİ
    Cevapla
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı yerden talimat alıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi