Beyoğlu saldırısını planlayan terörist de ifşa oldu! Kaçamadan yakalandı

Ahlam Albashır'ın gerçekleştirdiği Beyoğlu saldırısında Kobani ile irtibatı sağlayıp planlayan teröristin Ammar Jarkas olduğu, Jarkas'ın Bulgaristan'a kaçamadan yakalandığı belirtildi.

GİRİŞ 15.11.2022 12:36 GÜNCELLEME 15.11.2022 13:37
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

6 vatandaşımızın şehit olmasına, 81 kişinin yaralanmasına sebep olan kanlı Beyoğlu saldırısının bağlantıları çözülüyor.

İstiklal Caddesi'ne TNT türü patlayıcı bırakarak kaçan terörist kadın Ahlam Albashır, olay yerine geliş gidişini içeren 1200 güvenlik kamerasının didik didik incelenmesi neticesi hücre evinde yakalanırken, saldırının elebaşının kim olduğu da netlik kazandı.

"EYLEMİ PLANLAYAN JARKAS"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Beyoğlu saldırısında Kobani ile irtibatı sağlayıp planlayan teröristin Ammar Jarkas olduğunu ve Bulgaristan'a kaçamadan yakalandığını söyledi.

Ammar Jarkas'ın "büyük lokma" olduğunu ifade eden Selvi'nin "Soylu neden öyle konuştu, saldırıyı planlayan Ammar kim?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

İstanbul’daki saldırıyı planlayan şahsın ismi ise Ammar Jarkas. Büyük lokma bu. Kamışlı’daki merkezden, “Ammar bizim için önemli. Ammar’ı çıkarın” dedikleri terörist. Örgüt için önemli isim. Terörist kadını Yunanistan’a, Ammar Jarkas’ı ise Bulgaristan’a kaçırmayı planlıyorlar.

Suriye vatandaşı. 1 yıl önce gelmiş İstanbul’a. Kobani ile irtibatı kuran isim. Ammar Jarkas yapılan operasyonla yakalandı, şimdi içeride hesap veriyor."

EDİRNE'DEN BULGARİSTAN'A KAÇIRACAKLARDI

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin bugün yakalanan Ammar Jarkas'ın, teröristle aynı evde kalan firari şüpheli B’yi Bulgaristan'a kaçırmak üzere Edirne'ye götürdüğü belirlendi.

Polis, B. isimli şüpheliyi, Edirne’ye götüren kişinin Ammar Jarkas olduğunu, eğer yakalanmasaydı Ahlam Albashır’ı da il dışına kaçıracak kişinin de Ammar Jarkas’ın kardeşi Ahmet Jarkas olduğunu belirledi.

2 şüpheli emniyet ekiplerince yapılan çalışmalarda yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltı sayısı böylelikle 50’ye ulaştı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 79
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Derine inilse işin içinden CHP de çıkar…
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ipin ve Cellatin parasi benden.
    Cevapla
  • Sivas 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Kobani’yi haritadan silsek mi acaba?
    Cevapla
  • Turco 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu idamı keşke oylasak bu seçimde, yeter bıktık ya. Gelsin idam yeter. Adam zindanda evinde yaşadığından daha lüks yaşıyor. İlla ipe de gerek yok başka yollar var.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    yakalanan teröristleri öldürme vergisi çıkartın varımı yoğumu bağışlarım yeter artık beslemeyin bu vatan hainlerini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...