Terörist Elbashir'in yakalandığı evdeki ailenin ifadesi ortaya çıktı: Avrupa'ya gideceğim!

Beyoğlu patlamasını gerçekleştiren PKK/YPG'li terörist Ahlam Elbashir'in ele geçirildiği evde yaşayan ailenin o gece yaşananlara dair ifadeleri ortaya çıktı. İfadeler, teröriste dair ortaya atılan kafa karıştırıcı iddiaları çürütüyor.

GİRİŞ 17.11.2022 16:00 GÜNCELLEME 17.11.2022 16:26
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının faili Ahlam Elbashir'in Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi'nde yakalandığı evde yaşayan ailenin ifadeleri ortaya çıktı. Afrin'li aileden Emine Heso, saldırının olduğu gece saat 1'de Ahlam Elbashir'in eski komşuları tarafından evlerine getirildiğini, "Yarın Avrupa'ya gidecek" denilerek kendilerine teslim edildiğini anlattı. Emine Heso, üzerinde askeri pantolon bulunan Elbashir'in kendisine, "Bir kız kardeşim de Suriye’de. Avrupa’ya gideceğim." dediğini söyledi.

Emine Heso'nun 16 yaşındaki oğlu Mahmut Heso ise, polislerin eve baskın düzenlediğinde Ahlam Elbashir'in balkondan atlayıp kaçmaya çalıştığını ancak polislerin onu yakaladığını ifade etti.

Taksim'de katliam yapan teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı! Çarpıcı detaylarTaksim'de katliam yapan teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı! Çarpıcı detaylar

"EVE GECE GELDİ"

Rudaw'a konuşan Emine Heso, evinde bulunan eşi ve 3 akrabasının gözaltına alındığını söylediği konuşmasında, olay gününü şöyle anlattı:

“Benim adım Emine Heso. Biz burada 8 yıldır kiracıyız. Suriye’den geldiğimizden beri bu evde yaşıyoruz. Bizim eski komşumuz Hatice ve oğlu Ahmed bundan 2 yıl önce buradan göç ettiler. Bu komşumuz ile bazen görüşüyorduk. O gece (14 Kasım) Hatice söz konusu kadın ile (Ahlam Elbashir) evimize geldi. Ben Hatice’ye ‘hayırdır bu saatte’ diye sordum. O da bana ‘Bu kız bizim misafirimiz ve yarın Avrupa’ya gidecek.’ dedi. İçeriye geçip oturdular onlara çay ikram ettim. Kız çayını içti ve ‘dondum ben’ dedi.

İstiklal Caddesi teröristi neden 40 dakika bekledi? Ayrıntılara ulaşıldıİstiklal Caddesi teröristi neden 40 dakika bekledi? Ayrıntılara ulaşıldı

AVRUPA'YA GİDECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Üzerinde bir askeri pantolon vardı. Kız Halepli oldugunu söyledi. Burnunda hızma ve çenesinde de peercing vardı. Bayağı koyu tenliydi ve bu yüzden de ben ‘Sen Suriyelilere benzemiyorsun.’ dedim. O da ‘Ben Suriyeliyim. Kimsem yok.’ şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine ben de ‘Avrupa’ya gidip ne yapacaksın?’ dedim. Bu kez de ‘Kimsem yok. Kocam rahmetli oldu. Bir kız kardeşim de Suriye’de. Avrupa’ya gideceğim.’ dedi.”

PKK’lı teröristin 'Somalili' olduğu iddiası yalan çıktıPKK’lı teröristin 'Somalili' olduğu iddiası yalan çıktı

"CAMI KIRDI, BALKONDAN KAÇACAKTI"

Emine Heso'nun 16 yaşındaki oğlu Mahmut Heso'nun olay gecesine ilişkin Rudaw'a anlattıkları ise şunlar:

“Ben bir çanta dükkanında çalısıyorum. Babam ise markette çalışıyor. Polisler kapıyı çaldıgında o kadın polis olduklarını anladı ve balkonun camını kırarak kendini aşağıya atmaya çalıştı. Babam ise o sırada polislere kapıyı açtı ve 'işte kadın burada' dedi. Daha sonra da polisler koşup kadını yakaladı.”

Taksim saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktıTaksim saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

'GRİ ALAN' TAKTİĞİ ÇÖKTÜ

Emniyet güçlerinin, terörist Elbashir'ın Yunanistan'a kaçırılacağı tespitini doğrulayan Emine Heso'nun ifadeleri, konuyla ilgili kafa karışıklı oluşturmak için üretilen yalanları adeta boşa çıkardı. Terörist Elbashir'in "polislere direnmeden yakalanmasının normal olmadığını" öne sürerek farklı bir yönden spekülasyon oluşturan PKK yandaşlarının yalanlarını ise olay anında evde bulunan Mahmut Heso'nun "camı kırarak balkondan kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalandığına" ilişkin sözleri çürüttü.

PKK/YPG'nin yeni taktiği: Gri alan stratejisi!PKK/YPG'nin yeni taktiği: Gri alan stratejisi!

PKK/YPG'li Ahlam Elbashir'in "Suriyeli olmadığı", "kendisini Suriye'de tanıyan kimse bulunmadığına" dair yine PKK yanlısı medya kuruluşlarının tezviratları da, Elbashir'in Suriyeli olduğu, kardeşinin de Suriye'de bulunduğuna dair evine geldiği aileye bizzat söylemiyle açığa çıktı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 38
  • Tigray 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Resimde Bombayi yerleştiren Cani bir ara Israilli bir "Turist" askerle yan yana goruntuleniyor, hadi bu tesaduf olabilir... Ibranice bilip bilmedigi ve Arapcaya ne kadar hakim oradanda bilinir, en son DNA testi ile bulmakta pek zor degil.....
    Cevapla
  • Tigray 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Etiyoplalilarin icinde Yahudi bir nufus var, Bayagi bildigin Siyahi Renkli Yahudiler var, sanirim Musa AS zamaninda bir kisim Misir Yahudileri Firavun zulmunden Guneye Sudana, Etiyopyaya kacanlar olabilir. Ve Bu Etiyopyali Yahudiler Israilde Guvenlik kuvvetlerinde Parali olarak calisani cok, Hatta Bayagi Israilde Askerlik yapanlari azimsanmayacak kadar cok. Tabii israilli Yahudiler kadar hak ve ozgurlukleri yok, cogu zaman Irkciliga maruz da kaliyorlar vs.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist lerin artık Türkiye de bir sığınacak limanları var siginmacilarrrrrrr taksim Terörist ün yaptığı gibi
    Cevapla
  • Tigray 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye 3-5 ay once Etiyopyaya TB2ler verdi ve Etiyopya hukumeti bu TB2 leri Tigray bolgesinde ayrilikcilara karsi kullandi. Ve bizim TB2 vermemiz Tigray Ayrilikcilarini, Misiri cok rahatsiz ediyor, Zaten Misir ve Etiyopya arasi acik cunku Etiyopya Yukari Nil Nehrinin uzerine Baraj yapti vs...
    Cevapla
  • Tigray 1 yıl önce Şikayet Et
    Etiyopya,Tigray bolgesinde PKK benzeri ayrilikcilar Abbey Ahmed Hukumetine karsi 1 yildir devam eden genis capli bir harekat vardi ve hala bazi bolgelerde devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti