PKK’lı teröristin 'Somalili' olduğu iddiası yalan çıktı

Taksim'deki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren teröristin Suriye uyruklu bir PKK'lı değil de "Somalili masum" olduğu iddiası gerçek dışı çıktı. Sosyal medyada paylaşılan bir videonun içeriği tamamen farklı...

GİRİŞ 16.11.2022 10:56 GÜNCELLEME 16.11.2022 12:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısının faillerini kısa sürede ve kıskıvrak yakalayan güvenlik güçleri, saldırının ardından devreye sokulacak planları bozdu. Patlamadaki rolünü inkar eden terör örgütü PKK/YPG'nin  suçüstü yakalanmasını sağlayan bu gözaltılar, karanlık odakların hedef saptırma girişimlerini de beraberinde getirdi.

KAFA KARIŞTIRMAK İÇİN...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul’daki terör saldırısında teröristin PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirilen Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu duyuruldu. Sosyal medyada ise Somalili bir kadının, İstanbul’da 13 Kasım 2022’de gerçekleşen terör saldırısının faili olarak yakalanan Ahlam Albashir’in kız kardeşi olduğunu ve saldırıyla ilgisi olmadığını söylediği iddia edildi.

Yalan paylaşımlardan bir tanesi.

'ABLAM' DEMİYOR, VATANDAŞLARINI UYARIYOR

FETÖ ve PKK hesapları tarafından paylaşılarak yaygınlık kazandırılan bu videonun gerçek dışı olduğu, Somalili kadının saldırganın ablası olmadığı ve Somalili vatandaşları uyardığı anlaşıldı.

BBC World video editörlerinden Fahima Al-Saq, videodaki kadının saldırgan olarak yakalanan kişinin kardeşi olduğu yönünde bir ifadesi olmadığını, Türkiye’de yaşayan Somalilileri kimliksiz dolaşmamaları konusunda uyardığını belirtti.

TeyitRapor'un haberine göre videodaki kadının konuşmasının tercümesi şöyle;

Somalililer, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Türkler, siyahi bir kızın fotoğrafını paylaşıyorlar, patlamanın arkasında o var diyorlar. Bu kızcağız nasıl böyle bir patlamanın arkasında olabilir. Bu kadar güvenli bir şehirde, özellikle Taksim'deki Taksim çok korunan bir yer , patlama olduğuna inanamıyorlar . Patlamanın olduğu yerin görüntüleri bir arkadaş gönderdi.. bakamazsınız gerçekten. Size gösterecektim ama paylaşılması yasak, paylaşamıyorum. Ey Somalililer , dikkat edin ve kendinize iyi bakın , çünkü bu aramalar en az bir hafta sürecek. Duyduğum kadarıyla , şimdi yabancıların kaldığı yerlerde ev ev arama yapılıyor. Benim de oturduğum mahallede arabalar ve insanları bile durdurulup aranıyordu. Bu kıza da evine girildi, tutuklandı. Belki de suçsuzdur. Türkler, güvenli bir ülke olan Türkiye'de nasıl böyle bir patlama olabilir diye soruyorlar... inanamıyorlar. Dün de dağlarda teröristler ile savaşıyorlardı , hatta kayıp vermişlerdi ve bu nedenle çok gerginler. Bu hafta boyunca aramalar devam edecek. İkamet izni olanı da, olmayanı da tutuklanacak ve sınır dışı edilecek. Onun için bu aralar evde kalmakta fayda var.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 11
  • celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Atın bu pisliği de dışarı. En ufak bir şüpheliyi derhal sınır dışı edin.
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak PKK / YPG nin algı oyunu. Yemez. Yaşasın PKK / YPG ve tüm teröristler için cehennem.
    Cevapla
  • Misafir-x 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk devletini sebepsiz yere, türlü bahanelerle yabancı avına çıkmış gibi göstermiş bu kadın. bunu hemen yakalayıp içeri atmalı cezası bitince de hemen sınır dışı edilmeli. bu ne yaa hem içimizde beslenip barındıralım herkes hem de bizi suçlu göstersinler. yetti artık kırın şunların kalemini lütfen
    Cevapla
  • serhan 1 yıl önce Şikayet Et
    hayır orada bir patlama olmadı deseler inanacak insanlar mevcut.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke de bir göç problemi var kardeşim. Türkiye’de Allah bilir daha kaç tane uyuyan hücre var. Sınırlar kevgire döndü kafası esen girip çıkıyor. İçeriye doldurup durdunuz ne varsa. Gelenlerin içinde Allah bilir kaç tane terörist var. Bu kanlı eylemi yapan o maymun suratlı terörist kadın nasıl oluyor da sınırlardan öyle geçip İstanbul’da ev kiralayıp üstüne 4 ay çalışabiliyor ? Asıl bu meselenin üzerine gidilmesi lazım. Yeter artık ya Avrupa’nın güvenliği diye diye ülke yol geçen hanına döndü. Kapatın şu lanet sınırları gerekirse mayın döşeyin yine. Yeter be. Elin Avrupalı ve İsrailli şirketleri gelip bizim sınırlarımız olan mayınların ne hakla temizler ?
    Cevapla
  • HASSAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınırımızda başkası olacağına PyD olsun diyenleri bu kadar eleştirdinmi merak ettim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor