Bombayı bırakan PKK/YPG'li teröristin gül aldığı çiçekçiden çok çarpıcı sözler

Bombayı bırakan terörist Ahlam Albashir'in elindeki güllerden birini kendisinden aldığını iddia eden çiçekçi, "Bana 50 lira verdi. Kendisine 10 lira para üstü verecektim ama kabul etmedi." diye konuştu.

GİRİŞ 16.11.2022 18:48 GÜNCELLEME 16.11.2022 21:38
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

İstanbul'un en popüler uğrak yerlerinden İstiklal Caddesi'nde terör saldırısını gerçekleştiren PKK/KCK/PYD/YPG'li Ahlam Albashir'in elindeki güllerden birini kendisinden aldığını iddia eden çiçekçi çok çarpıcı ifadeler kullandı.

"'HALAS' DEDİ, GÜLÜ ALDI GİTTİ"

Diğer gülü ise Taksim Meydanı'nda bulunan çiçekçinin sattığı öne sürüldü. Polisin ifadesine başvurduğu çiçekçi Eyüp Kızılaev , "Saat 15.00-15.30 arası civarındaydı. Arkadaşımla birlikte içeride oturuyordum. Önce gelip çiçeğe baktı. 'How much' dedi. Benden çiçeği istedi, ona bir tane gül verdim bana 50 lira verdi. Kendisine 10 lira para üstü verecektim ama kabul etmedi. Sonra Arapça konuştu benimle, gerek yok anlamında 'Halas' dedi. Gülü aldı gitti. Burası turistlik bir yer olduğu için normalde buraya çeşit çeşit insan gelir. O gözle baktığımız için farklı bir şey göremedik. Sonuçta alnında yazmıyor. Bu şekilde yanımıza kadar sokuluyorlar aslında bizim de can güvenliğimiz yok" ifadelerini kullandı.

"HEM ARAPÇA HEM DE İNGİLİZCE KONUŞTU"

Kızılaev, teröristin Arapça ve İngilizce konuştuğunu vurgulayarak, "Kıyafeti normaldi, başı kapalıydı türban takmıştı. Zaten o kadar dikkat etmedik. Zaten bütün kamera kayıtlarında var. Benden sadece bir gül aldı. Hem Arapça hem İngilizce konuştu. Para üstünü almayınca Arapça 'Halas' dedi. Ben o an içeride telefonla uğraşıyordum. Normalde müşteriler geldiği zaman detaylı sorarlardı bu fiyat konusu dışında çok bir şey sormadı" sözlerini kaydetti.

ÇİÇEKÇİ ISRAR EDİNCE İKİNCİ ÇİÇEĞİ ALMAK ZORUNDA KALDI

Saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in kaçarken elindeki güller dikkat çekmişti. Teröristin elindeki güllerden birini oturduğu bankta yanına gelerek satın almasını ısrar eden çiçekçi kadından dikkat çekmemek için aldığı bildirildi.

Polis, Taksim Meydanı'ndaki çiçekçinin ifadesini de aldığını öğrenildi.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • Milli ve yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayfun füzesinin üzerine oturtun suriyeye postalayın
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektriği verin bütün bilgileri alın üzerine C4 patlayıcı yı bağlayın şehitlerin yakınların elinede kumandayı verin.
    Cevapla
  • Öyle bir 1 yıl önce Şikayet Et
    Giydiği pantolon bile herşeyi acikliyor
    Cevapla
  • Cngz56 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir afrika kırması bir hayvana benziyor
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de suriyeden kaçak girip istanbula kadar hiç mi kimlik kontrolü yok... Potansiyel tehlike kapsamına alınmalı kimliksiz yabncılar.. Kamu kurumlarına hastanelere hiç mi gitmiyorlar kimliksiz kaçak kim varsa sınır dışı yapılıncaya kadar yalnız bırakılmamalı.. Bu terörist tekstilci önünde akşama kadar oturuyor o zaman kontrol edilip kimliksiz olduğu anlaşılsaydı sınır dışı edilebilirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak