İngiliz medyası Taksim ile Londra saldırganları arasında ortak nokta buldu!

İngiltere'nin popüler gazetelerinden Daily Mirror, dün (13 Kasım) İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir ve 2005'te Londra'daki saldırının faili Remzi Muhammed’i giydiği giysilere dikkat çekti.

GİRİŞ 15.11.2022 02:34 GÜNCELLEME 15.11.2022 02:39
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

İngiliz gazete haberi, "İstanbul terör zanlısı dramatik baskında 2005 Londra bombacısı ile aynı kapüşonlu olarak yakalandı" başlığıyla yayımladı. 

Taksim’deki İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırı düzenledikten sonra yakalanarak gözaltına alınan Ahlam Albashir ile ilgili bir detaya İngiliz gazetesi dikkat çekti. Gazete, Albashir'in gözaltına alınırken üzerinde olan kapüşonlu, mor ve üzerinde “New York” yazan kıyafetinin bir benzerini 2005’te Londra’da bombalı saldırı gerçekleştiren Remzi Muhammed’in giydiğini belirtti.

Daily Mirror’ın haberinde, “Kadın terörist üzerinde New York yazan mor bir kapüşonlu kazak giyiyordu. Bu kıyafet 21 Temmuz 2005’te Londra metrosunda bombalı saldırı düzenleme girişiminde bulunan Remzi Muhammed’in giydiği ve üzerinde ‘New York’ yazan siyah sweatshirt’e benziyor” ifadesi kullanıldı.

2005 yılında İngiltere’nin  başkenti Londra’daki metro istasyonlarına ve sivillere yönelik bombalı saldırı girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu saldırıdan haftalar önce 7 Temmuz 2005’te Londra’da benzer bir saldırı gerçekleşmiş ve El-Kaide’nin üstlendiği bu saldırılarda 52 kişi yaşamını yitirmiş, 784 kişi ise yaralanmıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 93
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzetmek gibi olmasın dikkatimi çeken husus bu terörist ne araba nede kürte benziyor Karayip denizi ülkeleri o coğrafya insanlarına benzemekte tabiki değil onlar insan bu şeref yoksunu bir mahlukat kılık değiştirmede uzmanlar bu alçaklar.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın Suriyeliye hic benzemiyor
    Cevapla
  • MERVE 1 yıl önce Şikayet Et
    beslediğiniz, yetiştirdiğiniz Şeytanın uşakları tarafından en kıza zamanda o namlunun ucu size ulaşması duasıyla....
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyorki bu saldırıyı pkk yapmadı öyle olsa bizim köpeğimiz pkk bizi ısırmaz bu işi İslami örgüt yaptı diyerek pkk,yı aklamaya çalışmış bu alçaklar.
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    Her ressamın kendine has bir fırça darbesi vardır ve bu onun gizli imzasıdır. Sanırım buda bu eylemleri yapanların veya destekleyenlerin kendine has bir imzası olabilir. Şeytan ayrıntılarda gizlidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...