O teröristi gören mahalle sakinleri konuştu: 25 günden beri...

Beyoğlu saldırısının faili terörist Ahlam Albashır'ın kamufle olmak için bir süredir çalıştığı işyerinin bulunduğu mahalle sakinleri konuştu.

GİRİŞ 15.11.2022 10:21 GÜNCELLEME 15.11.2022 15:19
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Beyoğlu'nda bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği saptanan terörist Ahlam Albashır'ın, yürütülen titiz operasyonla kıskıvrak yakalandı. İstiklal Caddesi'ne TNT türü patlayıcı bırakarak kaçan terörist kadının yakalanması için olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi. Ekipler, kadının taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler Kazım Karabekir Mahallesi 1045 Sokak üzerinde bulunan bir iş yerine gittiğini tespit etti.

Konfeksiyon atölyesi olarak kullanılan iş yerine gece geç saatlerde operasyon düzenlendi. Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın Küçükçekmece'de bir evde olduğu bilgisine ulaşılmasının ardından yakalandı.

YANINDAKİ KÜÇÜK ÇOCUK KİM?

Teröristin çalıştığı işyerinin bulunduğu mahalle sakinleri konuştu. Kazımkarabekir Mahalle esnafı Nazik Demir, son 25 günlük süreçte bölgede görülmeye başlandığını söyledi.

Esnaf Demir, "Şahsen tanımıyorum, arada buradan geçerken görüyordum. Cadde üzerinde görüyordum, hatta dünde 13.00-13.30 sıralarında gördüm. Dükkanın önünden ufak bir çocukla geçti. Hiç dükkanımdan alışveriş yapmadı. Hiç diyaloğum olmadı. Günübirlik görüyorduk. 20-25 gündür buralarda görünmeye başladı. Daha önce görmüyorduk. Dünde gayet sakindi, yanında ufak bir çocuk vardı. Önünde yürüyordu. Beraber geçtiler." dedi.

Bir başka mahalle sakini de teröristin zaman zaman markete gelerek alışveriş yaptığını ifade etti.

MASANIN ALTINDA YATIYORMUŞ

Mahalle sakinlerinden Mesut Karadağ, "Kadın sürekli makyajlı ve bakımlıydı. Dar siyah pantolon giyiyordu. Hiç kimseyle konuşmaz sürekli telefonla oynardı. Ben işverenle görüşmüştüm ilk geldiği zamanlarda. Bunların karı koca olduğunu ve kalacak yerleri olmadığı için burada kaldıklarını söyledi. 4 aya yakın burada kaldılar. Diğer adamı görmedim. İçeri girip çıkıyordum ama 'kocası kim' diye sormadım, sadece kadın dikkatimi çekmişti. İçeride de masanın altında yatıyorlarmış sanırım. Son 1 hafta içerisinde de telefonla iletişimi artmıştı" dedi.

KORKUTUCU

Bir diğer mahalle sakini Barış Özen, "Gece saat 22.00 gibi buraya giriyordu. Kapıyı çalmıştı. Ben de kendi kendime gecenin bu saatinde bodrumda ne işi var diye düşündüm ve şüphelendim. Bu kötü olayı yaşadıktan sonra internetten fotoğrafa baktım. Kadını kıyafetlerinden tanıdım. Tüylerim diken diken oldu. Böyle bir olayın burada yaşanması üzücü değil korkutucu aslında. Eskiden böyle şeyler olmazdı burada herkes birbirini tanıyordu. Cumartesi günü gördüm çok iyi hatırlıyorum aynı kıyafetler vardı üzerinde. Karı koca olarak burada çalışıyorlarmış herhalde. Sırt çantası yoktu, poşet vardı elinde" dedi.

BAZEN 20 KİŞİ OLUYORLARDI!

Cengiz Karaburun ise, "Ben kadını gördüm de dilini bilmediğim için anlamıyordum dediklerini. Yeni gelmişlerdi zaten. Ufak bir çocuk vardı gelip gidiyordu ama sessiz sakindi. Bir ara 20 kişi oluyorlardı bir ara 2 kişi oluyorlardı. Geceleri yatmaya geliyorlardı" dedi.

KAYNAK: DHA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 18
  • Hedef 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaybolan o çocukda bir şüphe var dikkat çekmemek için kullanmış olabilirler o çocuğun ailesinide bulmak gerek ve bu birden 20 kişi olanlar kimler
    Cevapla
  • keamu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanında küçük bir çocuk vardı diyorlar, belki de çocuğu ile tehdidi yapıp bombayı patlatmasını sağladılar. Bu bir piyon buna bombayı verenlerde piyon asıl bu işin arkasında olup bunlara siparişi verenleri bulmak lazım..
    Cevapla
  • Özkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Olayı neden Suriyelilerin çekiyorsunuz kardeşim teröristin dini ırkı olmaz mensup olduğu sapkın ideoloji olur olayı yapan suryeli değil pkk ypg asıl siz onca pkk liyi belediyeye aldıran CHP ni. Üzerine kafanızı yorsaniz iyi edersiniz.
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler olmasa fabrikalar çalışmazmış suriyeliler türk milleti yaşmı yiyodu
    Cevapla
  • TC vatandaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlarımızı dışarıdan gelen düzensiz göçmenlere kapatmadıkca bu mevzular bitmez içeriye giren girdi zaten bir taraftan temizleyip bir taraftanda ülkeye girişleri engellenmesi gerekir hızlı bir şekilde
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi canım ,TC tarihinde hiç bombalı terör saldırısı olmadı ,birtek bu oldu onuda Suriyeli yaptı degilmi .sen önce kafanı bı değiştir,uyumam
    Cevapla
  • Algı operasyonu 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler gelmeden once cok daha fazla terör eylemi, şehidimiz oluyordu , terörün idarecileri ülkemizde, teroristbasinin posterini asip parti programı yapanlar bu ülkede, hedef saptırmaya gerek yok. Suçlu belli pkk ve uzantıları, onları Suriyeliler değil kimler yönetiyor o da belli. Oradaki Araplara soykırım yapmak isteyenlere yardımcı olmaya çalışmayın, gonderdigimizde baslarina ne gelecegini biliyoruz, biradaki terörün de bitmeyecegini, olusturduklari algılarının ise yaraması üzüntü verici.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın