İstiklal Caddesi teröristi Albashır PKK'ya nasıl girdiğini anlattı

Taksim İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır, Emniyet'e verdiği ifadesinde terör örgütü PKK'ya Ahmet A. adlı eski sevgilisi vasıtasıyla girdiğini itiraf etti.

GİRİŞ 17.11.2022 10:51 GÜNCELLEME 17.11.2022 10:59
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Beyoğlu Taksim'deki İstiklal Caddesi üzerinde pazar günü PKK/YPG silahlı terör örgütü mensubu olduğu tespit edilen Ahlam Albashır tarafından bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Albashır, polis tarafından kısa sürede yakalandı. Polis, Albashır'la birlikte saldırıya karıştığı tespit edilen 51 kişiyi daha gözaltına alındı. 52 şüpheliden 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kalırken Albashır'in de aralarında bulunduğu 49 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi. Azez'de yakalanan Hüsam kod adlı teröristin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Taksim'de katliam yapan teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı! Çarpıcı detaylarTaksim'de katliam yapan teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı! Çarpıcı detaylar

Bombayı bırakan PKK/YPG'li teröristin gül aldığı çiçekçiden çok çarpıcı sözlerBombayı bırakan PKK/YPG'li teröristin gül aldığı çiçekçiden çok çarpıcı sözler

'AHMED'İN İZİNİ KAYBETTİM AMA ÖRGÜTLE BAĞIM KOPMADI'

Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'in emniyette verdiği ifadesinin detaylarına ulaşıldı. Albashır, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır'ın, "YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç'te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus'a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı" dediği öğrenildi.

ATÖLYE SAHİBİ GÖZALTINDA

Öte yandan Ahlam Albashır ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan'ın kaldığ Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş'in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani'den aldığı talimatla Albahsır ve Bilal Hassan'ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet jandarma mit tarafından eminimki istihbaratı alınmış ama yayılması diye sadece istijbaratçılarca bulunmaya çalışılmıştır, çünkü istijbaratçılarca asla resmi polisle yada resmi jandarmayla bilgi paylaşımı yapılmaz, tabi yeterli olmayınca patlama oldu.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee yakalansa ne olacak Vatan hainleri asılmadığı sürece yere dökülen kanın hesabı kısasla çıkar yakalananlar beslendikçe adalet yerini bulmaz.
    Cevapla
  • Sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Universitelerdeki solcu pkk faaliyetlerine cok dikkat edin..beyin yikama isleri ve eleman temini otada basliyor..cok dikkat !
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    acımayın bunları madene gönderin.içeride boş durmazlar.
    Cevapla
  • insanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    şu tiplerin hepsi pkk li. atın gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!