İstiklal Caddesi teröristi neden 40 dakika bekledi? Ayrıntılara ulaşıldı

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir’in bankta oturarak geçirdiği 40 dakikanın sırrı çözüldü.

GİRİŞ 16.11.2022 17:43 GÜNCELLEME 16.11.2022 18:07
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen ve altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı hain ve kalleş terör saldırısıyla ilgili yeni bir ayrıntıya daha ulaşıldı. 

Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul'un Beyoğlu İlçesi'ndeki İstiklal Caddesi'nde altı vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı hain ve kalleş terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in (23) saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

BANKA TALİMAT GELMESİNİ BEKLEDİ

Saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal Caddesi'ne giriş yapan Ahlam Albashir, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı banka oturdu. 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi.

Bölücü ve bebek katili terör örgütü PKK üyesi Ahlam Albashir ile birlikte hareket eden ve kalleş terör saldırısı organizasyonunun içerisinde bulunan bir örgüt üyesi, Ahlam Albashir'in bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Ahlam Albashir ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi.

Kadın terörist Ahlam Albashir talimatı bekledi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı bölücü ve bebek katili terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu talimatı verince kadın terörist Ahlam Albashir bombayı banka bıraktı ve kaçtı.

Resmi ifadesine bugün başlanması planlanan ve yakalandıktan sonra kendisiyle yapılan ön mülakatta yaşananları bu şekilde anlatan kadın terörist Ahlam Albashir'in o mülakatta "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği bilgisine de ulaşıldı. 

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde pazar günü 16.20'de büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın banka bırakılan bir pakette gerçekleştiği ve terör kapsamlı olduğu tespit edildi. Kameralar incelendi, saldırıyı gerçekleştiren teröristin PKK/YPG'nin özel istihbarat elemanı Alham Albashir olduğu saptandı. Önce Esenler'e oradan da Küçükçekmece'deki hücre evine kaçan Albashir gece yarısı yakalandı. Albashir, saldırıyı gerçekleştirdiğini, PKK'nın özel istihbarat biriminden bir terörist olduğunu itiraf etti. Albashir'e yardım eden Bilal Hassan isimli terörist her yerde aranırken, 2 kilit isim ise avlandı. Toplamda ise 50 kişi gözaltına alındı.

PKK İstiklal Caddesi'nde katliam yapan Ahlam Albashır'a emri Aynularab'tan verdiPKK İstiklal Caddesi'nde katliam yapan Ahlam Albashır'a emri Aynularab'tan verdi

Taksim saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktıTaksim saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Nevşin Mengü, terör saldırısı üzerinden espri yapmaya kalktıNevşin Mengü, terör saldırısı üzerinden espri yapmaya kalktı

İstiklal saldırısının örgütsel kodları deşifre edildi... Karı koca kılığında gelmişlerİstiklal saldırısının örgütsel kodları deşifre edildi... Karı koca kılığında gelmişler

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 40
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    teröristin ve İsraillilerin fotoğrafını birlikte yayınlayan ülke İran, Azerbaycan'ın Tebriz açıklaması ve devamında İran İsrail ittifakının ülkemizdeki gövde gösterisi İran İsrail ile fiilen her zaman müttefik
    Cevapla
  • Takipeder! 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Bu kadın çok iyi Arapça bilen özel yetiştirilmiş bir şahıs.araştırılırsa çok daha fazla dil bildiği anlaşılır. Hıristian olduğu kesin ve net.
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    yahudidir bence
    Cevapla
  • Ela 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cani somalili bu işin içinde çok pis kokular geliyor
    Cevapla
  • Selam 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz Somalilileri ne kadar tanıyorsunuz? Çok bilmişler. Dili olan atıyor.
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    KEMAL, MERAL BU KADIN KiM, BU KADINI BURAYA KiM GÖNDERDİ, BİLİYORMUSUN UZ, HDP' YE BU KADINI SORD UNUZ MU, NEYİN, NESİYMİŞ BU KADIN, PEKİ BU KADININ ÖLDÜRDÜĞÜ İNSANLARI TA NIYORMUSUNUZ, NERENİN VATANDAŞLARIYMIŞ BİLGİN İZ VAR MI, BU ÖLENLERİN AİL ELERİNE SÖYLEYECEK BİR SÖZÜNÜZ VAR MI.
    Cevapla
  • Hu de 1 yıl önce Şikayet Et
    İsraillerin yaklaşmaması için gül taktı yakasına. Asıl amirleri gelip teftiş etti. 40 dakika onların gelmesini bekledi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor