Taksim saldırganının yakalandığı evden çıkan telefonlarda 'yabancı' ayrıntısı

Dört gündür gözaltına olan Taksim patlamasının saldırganı Ahlam Albashir bu süreyi tek kişilik nezarethanede geçirdi. Albashir'in yakalandığı Hücre Evi'nde ele geçirilen dört cep telefonu inceleniyor.

GİRİŞ 17.11.2022 09:02 GÜNCELLEME 17.11.2022 10:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren 23 yaşındaki terörist Ahlam Albashir ve gözaltına alınan diğer suç ortakları adliyeye sevk edildi. Ahlam Albashir 4 gündür gözaltında. Terörist Albashir bu süreyi tek kişilik nezarethanede geçirdi.

Terör örgütü PKK, saldırının izlerini yok etmek için Ahlam Albashir'in infazının talimatını vermişti. Ahlam Albashir'in Yunanistan'a götürülüp PKK'nın Lavrion Kampı'nda infaz edilmesinin planlandığı, terör örgütü üyelerinin yazışmalarında ortaya çıkmıştı.

4 TELEFON ÇIKTI

Kadın terörist Ahlam Albashir'in Küçükçekmece İlçesi'ne bağlı olan Kanarya Mahallesi'nde yakalandığı Hücre Evi'nde dört cep telefonu ele geçirildiği ortaya çıktı. Kadın terörist Ahlam Albashir'in olay günü ve öncesinde kullandığı ve terör saldırısının talimatının verildiği değerlendirilen bir cep telefonunun da aralarında olduğu dört cep telefonu detaylı bir şekilde inceleniyor.

YABANCI HAT TAKILI

Hücre Evi'nde ele geçirilen cep telefonlarından bazılarında yapılan ilk incelemelere göre yabancı hatların takılı olduğu tespit edildi.

Hücre Evi'nde ayrıca 3.380 Amerikan Doları, 5.800 Euro, 10 bin lira nakit para, 7 adet Cumhuriyet Altını, muhtelif ziynet eşyaları, bir adet kuru sıkı tabanca ve mermiler bulunduğu ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: SABAH
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • MESUt 1 yıl önce Şikayet Et
    HelaL OLSUN POLIMIZE ,GÜZEL ENSELEDILER
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...