İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili kritik isim Suriye'de yakalandı

Son dakika haberi: İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin Hüsam A.K. isimli örgüt mensubu Suriye Azez'de gözaltına alındı.

GİRİŞ 16.11.2022 21:48 GÜNCELLEME 24.11.2022 13:10
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya yardım ve yataklık ettiği belirlenen Hüsam kod adlı terör örgütü üyesi, Suriye'nin Azen kentinde Türk polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Böylelikle saldırıyla ilgili gözaltı sayısı 51'e yükseldi. 

İstiklal Caddesi'nde pazar günü 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'le irtibatlı olanların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda saldırının yapılmasına yardım ve yataklık ettiğini tespit ettikleri Hüsam kod adlı bir teröristin Suriye'ye kaçtığını belirledi. Suriye'de görevli Türk polis ekiplerine bilgi verilmesi üzerine, Azez'de operasyon gerçekleştirildi. Hüsam, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Böylelikle saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.

İstiklal Caddesi teröristinin sorgusu başladıİstiklal Caddesi teröristinin sorgusu başladı

İstiklal Caddesi teröristi neden 40 dakika bekledi? Ayrıntılara ulaşıldıİstiklal Caddesi teröristi neden 40 dakika bekledi? Ayrıntılara ulaşıldı

İstiklal Caddesi teröristinin elindeki güllerin sırrı çözüldüİstiklal Caddesi teröristinin elindeki güllerin sırrı çözüldü

RESMİ İFADEDE TEKRARLADI

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'in de ifadesi alınmaya devam ediyor. Albashır'in mülakatın ardından, avukat huzurundaki resmî ifadesinde de saldırı emrini PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü içerisinde sözde üst düzey olarak istihbarat biriminde faaliyet yürüten Hacı kod adlı teröristin verdiğini söylediği öğrenildi. Albashır'ın, 2 ay Mümbiç'te kaldıktan sonra 4 ay önce Türkiye'ye geldiğini ve bombayı da Hacı'nın 'patlat' emrinden sonra patlattığını söylediği belirtildi. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki Suriyelilerin çoğu PKK ypg mensubudur ülkemize gelen Suriyelilere iyi bakın çoğu 20 yaş üzeri erkek neden çocuk bayan yaşlı değilde %70 şi genç erkek bunlar derhal ülkelerine geri gönderilmelidir
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de chp yakalanışına sevinip iç işleri bakanımızı tebrik edip,güvenlik güçlerimizi kutlamıyor. Hadi o pkk işbirlikcisi,milliyetci olduğunu iddia eden akşenere ne demeli.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masa hala hdp ye 4 bakanlık verelim , hangi bakanlık tartışmasında, resmen ülkeyi pkk nın yuvası yapacaklar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen suriyeye nasıl geçiyor sınırdan, bulgaristana kaçan nasıl bizim sınırımızdan geçiyor, ayrıca bu batağın kaynağı münbiç ve kobani ise, orayı tamamen temizleyin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yakalanan hepsi suriyeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!