Pençe Kılıç Harekatı'nda düğümü Hakan Fidan çözmüş

Türkiye, Pençe Kılıç Harekatı'yla terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'ye ağır darbe vurdu. MİT Başkanı Hakan Fidan'ın yürüttüğü görüşmeler sonucunda, TSK'nın operasyonu esnasında, Suriye ve Rus hava unsurları hareket etmedi.

GİRİŞ 21.11.2022 08:37 GÜNCELLEME 22.11.2022 06:30
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İstiklal caddesindeki bombalı saldırının hesabını soran TSK, Suriye ve Irak'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. 89 terör yuvasını hainlerin başına yıkan Mehmetçik, 8'i elebaşı en az 60 teröristi etkisiz hale getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin ardından Türkiye, PKK ile mücadele tarihinin en büyük hava harekâtını icra etti. Suriye ve Irak'ı kapsayan harekât öncesi MİT, TSK yetkilileri, SMO kurmayları ile Azez'de gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Sınırdan yapılan mühimmat takviyesi ile birlikte gün içerisinde sınır boyu ve Suriye içerisinde konuşlu tüm taarruz birimleri de teyakkuza geçirildi. Akşam saatlerinde taktik niteliğe sahip ÇNR, havan ve topçu bataryaları yer değiştirerek hava harekâtını beklemeye başladı.

Türkiye'nin, Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği Pençe Kılıç Operasyonu'nda vurulan noktaların harita üzerindeki konumları

İlk bomba batıda Tel Rıfat bölgesine atılırken, 80 hava aracı Suriye'nin Tel Temir, Ayn İsa, Meryemin, Dırbesiye, Kamışlı, Aynel Arap, Beluniye, Matar Minnag gibi daha önceden MİT tarafından tespit edilen noktalar ile birlikte Irak'ta Sincar, Kandil, Karaçok, Kamışlı, Asos ve Mahmur'u vurdu.

Operasyon stratejisi örgütün haberleşme, lojistik, ulaşım, eğitim ve tünel başlangıç noktaları baz alınarak hazırlandı. Bu kapsamda PKK'nın silah, mühimmat, yakıt depolama merkezlerine dönüştürdüğü buğday siloları özel hedef olurken, Irak tarafında örgütün barınak, sığınak, mağara, tünel ve depoları imha edildi.

DÜĞÜMÜ HAKAN FİDAN ÇÖZDÜ, ESAD REJİMİ AÇIKLAMA YAPMADI

Türkiye'nin harekâtı esnasında, Suriye ve Rus hava unsurlarının hareketsiz kalması dikkat çekti. Türkiye gazetesinin ulaştığı bilgilye göre; MİT Başkanı Hakan Fidan'ın, Suriye istihbaratının bir numaralı ismi Ali Memlük ile yaptığı görüşme operasyonda kilit rol oynadı. Fidan'ın, Memlük ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Suriye içlerinde 40 kilometre derinliğinde bir hava harekâtı gerçekleştirmesi konusunda da önemli mesafe katedildi.

Taraflar, PKK'ya karşı kara harekâtı konusunda iş birliği yapılmasını da masaya yatırdı. Suriyeli muhalifler son operasyonda Türk savaş uçaklarının sınırın sıfır noktasına manevra yaptığını anlatırken, bazı kaynaklar, uçakların hedeflerini sınırın Suriye tarafından vurduğunu aktardı. Harekât sonrası Şam kanadının sessizliği de dikkat çekti. Esad'a yakın kaynaklar, istihbari düzeyde devam eden görüşmelerin siyasi boyut kazanması konusunda Baas yönetiminin inisiyatif alacağı bilgisini paylaştı.

Erdoğan'dan Esad ve Mısır sorusuna yanıt: Haziran sonrası sil baştan yapabilirizErdoğan'dan Esad ve Mısır sorusuna yanıt: Haziran sonrası sil baştan yapabiliriz

Esad'dan Erdoğan'ın 'ebedi küslük olmaz' sözlerine olumlu cevapEsad'dan Erdoğan'ın "ebedi küslük olmaz" sözlerine olumlu cevap

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YILMAZ BİLGEN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 47
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm borulardan ates edilmeli pkk ypg pjak tak hedefleri imha edilmeli kürt siviller zarar görmemesi icin sinirlar acik tutulmali gelen kürtleri iceri alinmali kürtler pkk lilari ihbar etmeli
    Cevapla
  • Adana'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Özal Irak- abd savaşında Iraklı peşmergeleri Türkiye'ye aldı,Türk Milleti gelenleri bağrına bastı ama ne yazık ki acıdığımız peşmergeler kamyon üzerinde ekmek dağıtan askerlerimizi dövüp,ekmek kamyonunu yağmaladılar sonra da pkk'ya katılarak bizi sırtımızdan vurdu,kalsın herkes yerinde,erkek gibi vatanlarını savunsunlar, Mehmetçik onları korumak zorunda değil
    Cevapla
  • Fahri Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dualarımız vatan için taş taş üzerine koyanlar için Allah hepsinin yardımcısı olsun amin
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz dağı taşı vursaydık gaziantepe , kilise roket atıp hdp hayvan gibi anırıp üstüne siviller katlediliyor diye anırmazdı demekki teröristleri gebermişizki demekki abd nin tasmalılığından kurtulmuşuz demekki milli ve yerli hükümetimiz var teröristlerle koalisyon yapan yok karşınızda başkanlık seçimi için hdp den başka seçeneğe olmayıp üstüne hdp bakanlık verecek ve teskereye hayır diyen hainlere hesap sorun kandili yerla yeksan edecekmiş ingiltereden para getricekmiş kemal , onlarda kara kaşına vercekti kılıçdaroğlunun kim bilir Türkiyenin hangi topraklarını istediler.
    Cevapla
  • sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    suriye derinliğinde 140 km deki teröst hedef vuurldu. ses bizden giib görünüp meslite tvlerde boy gösteren teröstlerden geldi. cıyaklıyorlar. dikkat eidn nasıulda inliyorlar. hainler.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Hakan Fidana ve emeği geçen herkese.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu