İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında son dakika gelişmesi! 5 tutuklama daha

Son dakika haberine göre, Beyoğlu ilçesine bağlı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında ‘Hüsam’ kod adlı şahsın da bulunduğu 5 şüpheli daha tutuklandı. Böylece toplam tutuklu sayısı 24'e çıktı.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında son dakika gelişmesi! 5 tutuklama daha
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında son dakika gelişmesi! 5 tutuklama daha
GİRİŞ 21.11.2022 18:17 GÜNCELLEME 21.11.2022 19:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Terör saldırısıyla ilgili şüpheliler Azez'de yakalanan Hasan Ali ve korsan taksicilik yapan Carkas kardeşlerin babası Salih Carkas, Hasan Aburas, Mahmud El Yusuf ve Mahmud El Abid bulunduğu toplam 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılıkça sorguları tamamlanan 5 şüpheli, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Nitelikli kasten öldürme" ve "Göçmen kaçakçılığı" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EYLEM HAZIRLIĞI TEKSTİL AYÖLYESİNDE YAPILDI

Savcılığın tutuklamaya sevk yazısında, Hüsam kod adlı Hasan Ali'nin Ahlam Albashır ve Bilal Hassan'ın tekstil atölyesinde birlikte kaldıkları, eylem hazırlığının bu atölyede yapıldığı kaydedildi. Şüpheli Hasan Ali'nin Bilal Hassan'a 0534'lü GSM hattını verdiği, bu hattın olay günü Ahlam Albashır'in kullandığı GSM hattıyla baz vererek Taksim'e gittikleri, sonrasında Bilal Hassan'ın aynı hat İle Esenler'e geri döndüğü belirtildi. Yazıda şüpheli Hasan Ali'nin hazırlık sürecinde şüpheliler ile iştiraki olduğu ifade edildi.

Olay günü de Albashır ve Hassan'ın tekstil atölyesinde bomba düzeneğini çantayı yerleştirerek korsan taksiyle Taksim'e gittikleri anlatıldı. Ahlam Ablashır'ın bombayı bırakıp Hacı kod adlı şahsın talimatıyla olay yerinden koşarak ayrıldığı ve patlamanın gerçekleştiği belirtildi. 

Ahlam Albashır'ın olay yerinden Ahmet Carkas aracılığıyla Bakar Carkas'ın evine götürüldüğü, burada Ahmet, Bakar ve Ammar'ın Babası olan Salih Carkas'ın bulunduğu belirtilerek olayın failinin saklandığı yakalanmasının engellendiği vurgulandı. 

19 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI 

İstiklal Caddesi üzerinde 13 Kasım günü gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi ise yaralandı. Olayın ardından yakalanan aralarında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Ablashır'ın bulunduğu 49 şüpheli, 17 Kasım'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Şüphelilerden Ahlam Albashır ile birlikte ona ve firari şüpheli Bilal Hassan'a Türkiye'de yardım ettikleri öne sürülen 17 şüpheli "Devletin Birligini ve Ülke Bütünlüğü Bozma" ve "Nitelikli Kasten Öldürme" suçlarından 18 Kasım'da tutuklandı. 3 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verildi. 

Daha sonraki operasyonlarda gözaltına alınan Ahlam Albashır'ın Hatay'dan ülkeye girmesine yardım eden iki şüphelinin de 20 Kasım'da tutuklanmasıyla toplam tutuklu sayısı 19'a ulaştı. Bugünkü şüpheliler ile toplam tutuklu sayısı 24'e çıktı.

İstiklal'deki terör saldırısı hakkında yayılan iddialar tek tek çürütüldüİstiklal'deki terör saldırısı hakkında yayılan iddialar tek tek çürütüldü

İçişleri'nden İstiklal Caddesi'ndeki tepki çeken videoyla ilgili açıklamaİçişleri'nden İstiklal Caddesi'ndeki tepki çeken videoyla ilgili açıklama

Sözcü'den 'örtü'lü düşmanlıkSözcü'den 'örtü'lü düşmanlık

İstiklal bombacısı Ahlam Albashir'in ifadesine ulaşıldı: Bilal bana cesaret hapı içirdiİstiklal bombacısı Ahlam Albashir'in ifadesine ulaşıldı: Bilal bana cesaret hapı içirdi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ozturk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilal hassan neden yakalanmiyor istibaharat elamanı gibi elini kolunu sallayarak gitti.
    Cevapla
  • thunder 1 yıl önce Şikayet Et
    gun yuzu gormesin bunlar diyecegim ama yetmez nefes bile alamasinlar ,,taksim meydaninda canli yayinda idam edilsinler hergun onlarcasi ..bunlari iceride besleyip bakacagimiza gercek ihtiyac sahibi insanlara yardim edelim ISLAM cografyasinda IDAM IDAM IDAM ,,,,KISAS KISAS KISAS...
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Saldırının detayları ortaya çıktı - Saldırı emrini washingtonda ikamet eden JB adında terörist vermiş - Türkiyedeki işbirlikçileri de KK MA TK AD AB GU kod adlı teröristler
    Cevapla
  • sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli çok atelye var sanırım istanbulda zaten yabancı da almıyorlar içlerinde çalıştırmak için ( Cevaplarıda biz yabancı çalıştırmıyoruz şeklinde oluyor) Eyy gidi günler..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsini asın gitsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi