Adalet Bakanlığından "78 ilde icra dairesi açılacak" iddialarına yalanlama

Adalet Bakanlığı bazı medya organlarında "78 ilde icra dairesi açılacağı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, dosya sayısı 100 binin üzeri mahallerde icra dairelerinden sorumlu İcra Daireleri Başkanlıklarının kurulduğunu açıkladı.

Adalet Bakanlığından "78 ilde icra dairesi açılacak" iddialarına yalanlama
Adalet Bakanlığından "78 ilde icra dairesi açılacak" iddialarına yalanlama
GİRİŞ 22.11.2022 17:10 GÜNCELLEME 22.11.2022 17:10

Bakanlıktan yapılan açıklamada, icra daire sayısının "yeni icra modeli uygulaması" ile azaltıldığı, 2003'te 1090 olan icra dairesi sayısının şu an itibarıyla 847 olduğu ifade edildi.

İcra ve İflas Kanunu'na 2021'de eklenen 3/a maddesinde, "İş yoğunluğunun veya icra dairesi sayısının fazla olduğu illerde Adalet Bakanlığı tarafından, yetki çevresi de belirlenmek suretiyle bir veya birden fazla icra daireleri başkanlığı kurulabilir." hükmünün bulunduğu hatırlatılan açıklamada, bu kapsamda İstanbul, İstanbul Anadolu, Bakırköy, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Gaziantep, Konya, Samsun, Kayseri, Kocaeli ve Eskişehir olmak üzere 14 mahalde İcra Daireleri Başkanlıklarının faaliyetlerine başladığı aktarıldı.

Yeni icra dairelerinin kurulacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığına işaret edilen açıklamada, "Bakanlığımız tarafından haberde belirtildiği gibi 78 ilde icra dairesi açılmamaktadır. İcra dosya sayısı 100 bin ve üzerinde olan mahallerde personel sayısı ve iş yoğunluğunun fazla olması sebebiyle yerinden yönetim ve denetimi güçlendirmek için icra dairelerinden sorumlu İcra Daireleri Başkanlıkları kurulmuştur. Bu itibarla bahsi geçen haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı