Gezi'nin kritik isimleriydiler... Eski vali ile emniyet müdürüne 'FETÖ' beraati

Gezi Parkı olayları sürecinde İstanbul Valisi olan Hüseyin Avni Mutlu ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yargılandığı FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına ilişkin davadan beraat kararları çıktı.

Gezi'nin kritik isimleriydiler... Eski vali ile emniyet müdürüne 'FETÖ' beraati
Gezi'nin kritik isimleriydiler... Eski vali ile emniyet müdürüne 'FETÖ' beraati
GİRİŞ 23.11.2022 10:00 GÜNCELLEME 23.11.2022 10:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Devletin kılcal damarlarına kadar sızan Fethullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) temizlemeye yönelik kamu davaları devam ediyor. Bu kapsamda yargılanan kritik isimler, titiz araştırmalarla ya mahkum oluyor ya da aklanıyor.

FETÖ mülkiye yapılanmasına ilişkin dava yargılanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında 2018 yılında karar açıklanmıştı. Mahkeme Mutlu’nun 3 yıl 1 ay 15 gün, eski Emniyet Müdürü Çapkın’ın ise 2 yıl 1 ay hapsine karar vermişti. Yargıtay Ceza Dairesi’nin 2021 yılında kararı bozmasının ardından dava yeniden görülmeye başlanmıştı.

ÇİFTE BERAAT

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Yargıtay’ın bozma kararının ardından İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Hüseyin Çapkın, Hüseyin Avni Mutlu ve Necmettin Kalkan’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

GEZİ'YE DESTEK PAYLAŞIMLARI SORULMUŞTU

Davaya ilişkin iddianamede, "Gezi olaylarında eylemcilere destek verir nitelikte sosyal paylaşımlarının" sorulduğu, Hüseyin Avni Mutlu'nun buna karşı "Bu tweet'leri atmak için hiç kimseden bir talimat almadığı" ve "Gençler ile bir temas noktası oluşturabilmek maksadı ile atılmış tweettir" dediğine yer verilmişti.

Mutlu'nun, Gezi Parkı eylemlerinin ikinci yıl dönümünde, başta kapatılan Zaman gazetesinin "Gezi itirafı" haberinde, eylemlerin haklılığını gösterir nitelikte açıklamalar yaptığı kaydedilmişti. Bu haber de suçlamalar arasında yer almıştı.

İddianamede, Mutlu'nun Fetullah Gülen'le birebir temas kurduğu da öne sürülmüştü.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulke munafiklar surusuyle nasil mucadele edecek ,kafir belli ama munafik belli degil ,munafik kafirden daha tehlikeli ve alcaktir saman altinindan su yuruturler
    Cevapla
  • Acaba 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba biri bize yalan mı söyledi...?
    Cevapla
  • Bir Şahıs 1 yıl önce Şikayet Et
    ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Bu ne ya?
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    bu teröristler şimdi aramızdamı dolaşacak
    Cevapla
  • mehmet efe 1 yıl önce Şikayet Et
    bu tweti atan adam nasıl beraat ediyor anlamak mümkün değil gene bir fırıldaklar dönmeye başladı hiç hayra alamet değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!