"Genel Emir" yayınlandı: İstiklal Caddesi'nde yeni önlemler

İstanbul Valisi Yerlikaya İstiklal Caddesi'nde alınacak yeni önlemlerle ilgili "Genel Emir" yayınladı. Buna göre caddede masa-sandalye konması seyyar tabela kurulması, stant açılması ve seyyar satış yapılması yasaklandı.

GİRİŞ 25.11.2022 11:30 GÜNCELLEME 25.11.2022 11:30
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından terör saldırısı sonrasında İstiklal Caddesi'nde güvenlik, huzur ve asayişin korunması, mevcut yaya trafiği akışının hızlandırılması konularında alınması gereken önlemlere ilişkin bir "Genel Emir" yayınladı.

24 Kasım 2022 tarih ve 2022/1 Sayılı Genel Emir'de şunlar denildi:

"Tarihi, ekonomik, sosyal, kültürel ve turistik faaliyetlerin en yoğun şekilde icra edildiği Beyoğlu İlçemizin İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı sonucunda maalesef 81 kişi yaralanmış, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaklaşık 1.400 metre uzunluğunda ve ülkemizin en yoğun yaya trafiğine sahip durumda bulunan İstiklal Caddesi'nde faaliyet gösteren mağaza işletmecileri, esnaflar, mesleki teşekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapılan tüm istişarelerde ortak talep; tramvay ulaşımı ve yaya trafiğinde akışın sağlanması ve sürekliliğin korunması olmuştur.

Öte yandan, kamu düzeni ve esenliği ile genel asayişin sağlanmasında da aynı hususun kritik önem teşkil ettiği değerlendirilmektedir." 

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında son dakika gelişmesi! 5 tutuklama dahaİstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında son dakika gelişmesi! 5 tutuklama daha

İstiklal'i kana bulayan PKK/PYD'li terörist Ahlam Albashır'ın keşif görüntüleri çıktıİstiklal'i kana bulayan PKK/PYD'li terörist Ahlam Albashır'ın keşif görüntüleri çıktı

Bu kapsamda İstiklal Caddesi'nde alınan yeni önlemler şu şekilde belirtildi:

  • Herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela vb. konulmasına,
  • Stant kurulmasına,
  • Sergi açılmasına,
  • Seyyar satış yapılması ve satış tezgâhı konulmasına,
  • Sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine,
  • Toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına,
  • Hanutçuluk faaliyetlerine,
  • Ve benzerlerine, kesinlikle izin verilmeyecektir"

Genel Emir'de "Yetkili ve sorumlu kurum/kuruluşlar tarafından gerekli tedbirlerin alınması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca emrin hassasiyetle uygulanması, emre aykırı davrananlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususları bildirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İst neresine hisseniz marjinal ahlaksız hdp Li deynekçiden geçilmiyor Ekrem her tarafa oy için kim olduğuna asla bakmadan doldurmuş iş parkların yüzde sekseni hdp Li yada suç makinası ittifaktılar oy için her yere yerleştiriyorlar pkk belediyeye alanlar şehir yapılanması yapıyor yeterki oy ver istediğin senin diyorlar artık oylarda astlık oldu satmayan parti CHP asla oyunu zat etmez bide vatan seve Anadolu insanı Akp Li milliyetçiler geri kalan PKK partisi iyi parti dedikleri ihanet partisi bunlar herşeyin menfaat için yaparlar bekleyin görün
    Cevapla
  • Kızan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin deki gibi bizim kilerde işlek caddelere akıllı kameralar koya bilir bu sistemleri kendi de geliştirebilir. Bir dönem hatırlasanız ntv ve bir kanalda daha mucit yarışmaları vardı. Orda iki genç girişimci mucit çıkmıştı tamda bu işe de yarayacak sunum yapmıştı. Sunumda İnsanları tespit edebilen akıllı kameralar vs.. Faydalansın devlet işte bu insanlardan hem de onlarda ekmek yesinler. Sisteme terörist ve aranak kişilerin eşgalleri tanımlanabilir veya şüpheli hareketler tespit edilip yakınlardaki polis vs.. bilgi ve konum verilebilir.
    Cevapla
  • Ali demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç gelen karar... sonunda bu işte.
    Cevapla
  • Mete Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde ve geç alınmış kararlar. İnşallah sonuna kadar uygulanır. Bu ülkede bebek arabasına, askerin ekmeğinin arasına bomba koyup patlattılar, sokak müzisyeni kılığında müzik aletine koyup patlamayacagını bilemezsiniz. Sonuçta düşman da senin en zayıf yerini bulup oradan saldırıyor. Orada bomba patlatmak istiyorsa sende tedbir alıp engel olacaksın.
    Cevapla
  • AKİF 1 yıl önce Şikayet Et
    sokak çalgıcıları esenler bağcılarda şarkılarını söyleyebilirler bahşişlerinide toplarlar
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden sadece esenler ve bağcılar bu koskoca istanbul da?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?