ÖSYM'den '18 Haziran' ayarı! YKS sınav takvimi geri çekildi

Son dakika haberine göre 2023 seçimlerinin 18 Haziran'da gerçekleştirilmesi beklenirken, ÖSYM'nin YKS sınavının 17-18 Haziran'da yapılacağına ilişkin düzenlemesi geri çekildi.

ÖSYM'den '18 Haziran' ayarı! YKS sınav takvimi geri çekildi
ÖSYM'den '18 Haziran' ayarı! YKS sınav takvimi geri çekildi
GİRİŞ 25.11.2022 16:47 GÜNCELLEME 25.11.2022 17:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son Dakika haberi: Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) dün 2023 yılı sınav takvimini açıklamış, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran'da yapılacağı bildirilmişti.

Üniversite sınavı ile 2023 genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı güne denk gelme ihtimali üzerine bu karar oldukça tartışıldı.

KARAR GERİ ALINDI

ÖSYM, sınav takvimiyle ilgili yeni bir karar aldı.

NTV'nin haberine göre ÖSYM, sınav ve seçim tarihinin denk gelmemesi için yeni bir değerlendirme yapma kararı aldı. YKS sınav takvimi, bu nedenle geri çekildi.

Üniversite sınavı tarihinin değişip değişmeyeceği, o çalışmanın ardından netleşecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının haziran ayının ilk haftası yapılması planlanıyor. Kurban Bayramı ise 29 Haziran'a denk geliyor.

ERKEN SEÇİM OLURSA...

Kulislere yansıyan bilgilere göre, üniversite sınav tarihinin değiştirilmemesi durumunda, seçimler 1 ay öne alınabilir.

Bu durumda Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin 14 Mayıs'ta yapılması en güçlü seçenek olarak belirtiliyor.

KAYNAK: NTV
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 4
  • Başgan 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu nasıl plan yapılıyor. 1 saatte bir kişi kafasına göre mi. yani bu tarihte seçim olacak mı demeden
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Re cep tay yip birleştir erdopan reis
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy benim ULU LİDERİM ULU HAKAN IM,BAŞ KOMUTANIM, BAŞBUĞUM,HADİM ÜL HARAMEYNİM VE HADİM ÜL TÜRKİYEM sayın Recep Tayyip ERDOĞAN bey efendi Yüce yaratan yar ve yardımcınız,yolunuz açık bahtınız APAK,sağlık ve mutluluğunuz heeep ama hep sürekli olsun.Yüce Yaratan sizi dünya liderlerine ÖNDER,bizimkilere de kamal kılıçdaroğluna da ÖRNEK ve ÖNDER kılsın.Durmak durdurulmak yok UÇARAKTA değil IŞIK HIZI YOLA DEVAM!ALLAH CC na emanet olunuz sayın LİDERİM DEVLET VE HÜKUMET BAŞKANIM.
    Cevapla
  • ŞEHİTLER 1 yıl önce Şikayet Et
    #receptayyiperdoğandanbaşkasıolamaz2023
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...