Son dakika: Bombacı teröristin kardeşi ile ilgili PKK'nın kalleş planı ortaya çıktı!

İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı saldırının faili terörist Ahlam Albashir'in kız kardeşiyle ilgili flaş gerçek ortaya çıktı.

GİRİŞ 26.11.2022 07:01 GÜNCELLEME 26.11.2022 09:32
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Terörist Ahlam Albashir’in kız kardeşinin PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG terör örgütü kontrolünde bulunan Ayn Al Arap'da bulunduğu, örgütün talimatı ile PKK’lı sözde istihbaratçı olarak faaliyet gösteren Zehir kod adlı örgüt mensubunca zor kullanılarak örgüt kontrolünde bulunan Haseke bölgesine kaçırıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre örgütün PKK’lı bombacının terör örgütü ile herhangi bir bağı olmadığı, ailenin DEAŞ terör örgütüne müzahir olduğu yönünde kız kardeşine zorla söyletip örgüte ait haber ajanslarında ve ulusal basında açıklama yaptırılmasının planlandığı öğrenildi.

Son dönemde yurt içerisinde ve sınır ötesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen kapsamlı ve etkili operasyonlar neticesinde iyice köşeye sıkışan terör örgütü yaşadığı daralmayı aşmak adına eylemlerini şehirlere taşımaya gayret ediyor. Bu süreçte PKK/KCK ve Suriye kolu PYD/YPG terör örgütü Suriye'den devşirdiği ya da çeşitli vaat ve tehditlerle kandırdığı kişileri eylem yapmak üzere yurtiçine göndermeye çalışıyor.

SERBEST KALMA VAADİYLE EYLEM İSTİYORLAR

Güvenlik güçlerince eylemler ve eylem teşebbüsleri incelendiğinde seçilen şahısların aileleri üzerinden ve ailelerine zarar verme tehditleri ile ikna edildikleri ya da DEAŞ içerisinde bir dönem faaliyet gösteren ve halihazırda başta Hol Kampı olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde yer alan bir çok yerleşkede bulunan aile bireylerinin serbest bırakılması vaadiyle kandırıldıkları tespit edildi. Özellikle ülkemizin DEAŞ terör örgütünü desteklediği algısı yaratmak adına eski DEAŞ'lıların paravan olarak kullanıldığı gözlemleniyor. Bu tarz manüpülatif söylemlerle uluslararası koalisyonun da desteğini alan terör örgütü sadece son 3 yılda yaklaşık 2 milyar dolar hibe aldı.

81 EYLEM DE AYNI YÖNTEM KULLANDI

Bunun yanında maddi menfaat karşılığında eylemlere gönderilenler de göz önünde bulundurulduğunda son üç yıl içerisinde Suriye'den organize edilen 7 eylem ve 81 eylem girişiminin yaklaşık üçte birinin yukarıda sayılan profillerden oluştuğu tespit edildi.

PKK KIZ KARDEŞİNİ KAÇIRDI

Son dönemde Adana, Bursa, Antalya ve İstanbul illerinde yakalanan örgüt üyeleri veya yaşanan eylemlerin faillerinin benzer yöntemlerle ülkemize gönderildikleri güvenlik güçlerince tespit edildi. İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı saldırının faili Ahlam Albashir'in kız kardeşinin PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG terör örgütü kontrolünde bulunan Ayn Al Arap'da bulunduğu öğrenildi.

ÖRGÜTÜN SÖZDE İSTİHBARATÇISI KAÇIRDI

Ahlam Albashir isimli örgüt mensubunun kardeşinin PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün talimatı ile örgüt içerisinde sözde istihbaratçı olarak faaliyet gösteren Zehir kod adlı örgüt mensubunca zor kullanarak örgüt kontrolünde bulunan Haseke bölgesine getirildiği ve cezaevine konulduğu tespit edildi.

"AİLEMİZ DEAŞ MENSUBU DEDİRTECEKLER"

Ahlam Albashir isimli örgüt mensubunun kardeşine önümüzdeki günlerde İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı olayının faili, kardeşi Ahlam Albashir'in PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü ile herhangi bir bağı olmadığı, ailenin DEAŞ terör örgütüne müzahir olduğu yönünde örgüte ait haber ajanslarında ve ulusal basında açıklama yaptırılmasının planlandığına dair bilgiler elde edildi. Örgütün İstiklal Caddesi eyleminin DEAŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği algısını yaratarak uluslararası kamuoyuna ülkemiz tarafından yürütülen 'Pençe-Kılıç' harekatı nedeniyle mağdur olduğu izlenimini vermeye çalışacağı değerlendirildi. Tüm bu gelişmelere rağmen yetkililer ülkemizin Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen operasyonu devam ettirme kararlılığında olduğunu ve yapılan hain saldırıları hesabının sorulacağını vurgulandı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Akıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk olsun pyd olsun deaş olsun sonuçta hepsi ABD nin köpekleri hepsi aynı merkezden komut alıyorlar ve aynı hedefe hizmet ediyorlar suriyedeki bataklığın her türlü bakterilerden temizlenmeli aksi takdirde türkiyemize rahatlık yok asıl duşman ABD İSRAİL dir gerisi maşa.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilgileri aldıysanız bütün tutuklu terörist leri gebertin
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede pkk ypg vs. kim varsa alayını yok etme zamanı geldi de geçiyor.. ABD ye de iyi bir ders vermenin zamanı geldi artık.
    Cevapla
  • mtk 1 yıl önce Şikayet Et
    Pençe Kılıç Hava Harekatı Kara Harekatına dönüşsün bakalım daha ne senaryolar çıkacak
    Cevapla
  • Reisin Askeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu isin altinda pkk hadep ve cehap vardir bence. isidin veya öso nun bir dahili kesinlikle yoktur.müslümanlar olarak saflari sik tutmaliyiz. Pkk yapti nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil