Diyarbakır annesinin sevinç gözyaşları! PKK'dan söke söke aldığı evladına nişan yaptı

HDP/PKK il binası önündeki kararlı eylemiyle evladını terör örgütünün elinden kurtaran Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer'in mutlu günü. Biçer'in askerden gelen oğlu Mustafa Biçer, düğün salonundaki merasimle nişanlandı.

GİRİŞ 26.11.2022 17:16 GÜNCELLEME 26.11.2022 17:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

HDP il binası önünde 3 Eylül 2019'da oturma eylemi başlatan 3 anneden biri olan Ayşegül Biçer, eşi Rauf Biçer ile aylar süren mücadeleleri sonucu güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra 29 Temmuz 2021'de kavuştuğu oğlu için bir düğün salonunda nişan yaptı.

Törende, askerlik görevini tamamlayan Mustafa Biçer, Şevin Gençer ile nişanlandı.

Anne Biçer, 3 yıl önce HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemine başladığında evladını "HDP ve PKK'dan söke söke alacağını" ifade ettiğini hatırlattı.

"Rabbime şükürler olsun evladımı söke söke aldım. Rabbim bana oğlumun askerliğini görmeyi nasip ettiği gibi bugün de mürüvvetini görmeyi nasip etti. Çocuğumu evlendiriyorum." diyen Biçer, diğer çocuklar için de mücadelelerinin süreceğini söyledi.

ALLAH BÜTÜN ANNELERE BU ZAFERİ NASİP ETSİN

Biçer, şöyle konuştu:

"Rabbim devletimizden razı olsun. Bu zafer Türkiye Cumhuriyeti'nin zaferiydi, hep birlikte kazandık. Dağdaki tüm çocuklara çağrımdır, çocuklarım, evlatlarım gelin bir hiç uğruna ölmeyin, mürüvvetinizi görelim. Vatanınıza, bayrağınıza sadık olun. Devletim çok güçlüydü arkamda durdu, bana destek verdi. Evladımı dağdan indirmem için bana verdiği güçle ben de feryadımı evladıma duyurarak çocuğumu dağdan indirmeyi başardım. Rabbim tüm anne ve babalara bu zaferi nasip etsin."

BÜTÜN AİLELER BU SEVİNÇ İÇİN MÜCADELE ETMELİ

Baba Rauf Biçer de evlatlarına kavuşmak için mücadele verdiklerini ve bunu başardıklarını belirtti.

Bütün anne ve babaların evlatlarına sahip çıkmasını ve evlatlarını dağdan indirmek için mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Biçer, "İnşallah Diyarbakır anneleri ve babaları zafere ulaşacak. Büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Evladımı aldım, şu anda mürüvvetini görüyorum, düğününü yapıyorum. İnşallah bütün evlatlarımızı dağdan indirip düğünlerini yapıp bu sevinçleri yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

"OĞLUM GEL SENİN DE DÜĞÜNÜNÜ YAPALIM"

Merasime katılan Diyarbakır annelerinden Mevlüde Üçdağ, oğlu Mustafa'yı evlendiren Biçer'i bu mutlu gününde yalnız bırakmak istemediklerini dile getirdi.

HDP İl Başkanlığı binası önünde oturan aileler olarak iyi ve kötü günde hep beraber olacaklarını ifade ettiklerini aktaran Üçdağ, "Mustafa da bizim bir oğlumuz, iyi ki döndü, iyi ki bugünleri gördük. Çok mutluyuz. Oğlum beni duyuyorsan gel, senin de düğününü yapalım. Senin de mürüvvetini görmek istiyorum. Senin evini kurmak, sana damatlık giydirmek istiyorum." dedi.

Törene, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan bazı aileler de katıldı.

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 3
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    ana gibi ana helal olsun be
    Cevapla
  • Fahri Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı uğurlu olsun darısı diğer annelerin başına inşallah
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK ermeni terör örgütrüdür. kürt gençleir kandırarak vaatlerde bulunarka dağa süürklüyorlar. gerisi malum. bu haçlı oyundur. SALAHADDİN EYYUBİ KUDÜSü fethettiği günden beri kürtlerden intikam için fırsat kolluyrolardıo. bugün PKK terör örgütü eliyle intikam alıyorlar salahaddin eyyubi hazrtleir torunlarından. uyanın... HAÇLI kürtleri sevseydi düşünseydi ABD batı 1.dünya savşı sonunda dağılan osmnalıdan kürtler için devlet veremezler myidi. verbilirledi.kim dur diyebililr diki. ama arpalara 26ülke verirken müslman ıolmayanlara verirken kürtleir dağıttılar. ne sandınız. uyanın. çocukarınız haçlı HAÇLI PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE YEM ETMEYİNİZ.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'