Şehit askerimizin vasiyeti yürek parçaladı!

Pençe-Kilit Operasyonu sırasında şehit olan Duabey Onur Öztürkmen'in sosyal medyada yer alan “Tüm kıyafetlerimi yoksul insanlara verin. Fakirlik nedir bilirim ben” paylaşımı yürekleri dağladı.

GİRİŞ 28.11.2022 11:02 GÜNCELLEME 28.11.2022 11:08
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türkiye şehitlerine ağlarken, Pençe Kilit Operasyonu sırasında şehit olan Gaziantep'in Nizip İlçesi nüfusuna kayıtlı Teğmen Duabey Onur Öztürkmen'in sosyal medyada yaptığı bir paylaşım yürekleri dağladı. Şehit için sevenleri ve silah arkadaşları sosyal medyada çok sayıda paylaşım yaptı.

Bu paylaşımlarından birinde Şehit Teğmen, "Erken ölürsem, canımdan çok sevdiğim iki, üç arkadaşım var. Beni o gece yalnız bırakmasınlar. Tüm kıyafetlerimi yoksul insanlara verin. Fakirlik nedir bilirim. Anneme sonradan söyleyin. Bu haberi kaldıramaz. Yaşayamadığım bir gençliğim var benim. Doğru düzgün gidemediğim" şeklinde duygusal bir vasiyette bulunuyor.

BELKİ SON SAATİMİZ

Bir başka paylaşımında operasyon öncesi, bomba atar tüfeğini, tabancasını ve el bombasını son kez kontrol eden Şehit Öztürkmen, askeri bir araçta ise arkadaşlarıyla giderken çekilen, "Dost kardeşlerimle son saatimiz. Belki son saatimiz" diyor. Şehidin Kara Harp Okulu Anafartalar Taburu'ndan silah arkadaşları da sosyal medya hesaplarından, "Seninle gurur duyuyoruz" paylaşımı yaptı.

KÖYÜNE DEFNEDİLMEK İSTEDİ

Şehit Öztürkmen'in vasiyetinde köyüne defnedilmesini istediği öğrenildi. Aile Gaziantep'te, şehidin naaşını beklerken acı haberi Üsküdar'da alan şehidin babası emekli Uzman Çavuş Derde Öztürkmen ve annesi emekli öğretmen Gülşen Öztürkmen defin yeri kararını netleştirmelerinin ardından Gaziantep'in Nizip İlçesi'ne gitti.

ŞEHİT ÖĞRETMENİN ADI OKULUNA VERİLDİ

Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK'lı teröristlerin Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ne yönelik roket-havanlı saldırısında hayatını kaybeden öğretmen Ayşenur Alkan'ın adı görev yaptığı okula verildi.

Karkamış İlçesi'nde 21 Kasım'da gerçekleştirilen saldırıda teröristlerin hedefi haline gelen Kocatepe İlkokulu'nda hayatını kaybeden Ayşenur Alkan'ın isminin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla görev yaptığı okula verilmesi için çalışma başlatılmıştı.

Yapılan resmi işlemlerin ardından hazırlanan yeni tabela, okulun girişine asılırken, Kocatepe İlkokulu'nun ismi Kocatepe Öğretmen Ayşenur Alkan İlkokulu olarak güncellendi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Kasım Ocak 1 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH C.C tüm şehitlerimize rahmet eylesin mekanları cennet olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizler milletimizin vatanı olmuş bu topraklar için can vererek vatanımıza istiklal sağlıyorsunuz can veriyorsunuz mekanın cennet olsun evlat.
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    işte vatan severlik işte MİLLİYETÇİLİK
    Cevapla
  • aytek 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet deryasına daldırsın
    Cevapla
  • Bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanların hakkı hiç ödenmez iki cihanda da yıldız onlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması