Irak’ın Kuzeyi'nde şehit olan İsmail Ünal ebediyete uğurlandı

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal'ın (21) cenazesi, memleketi Giresun'da toprağa verildi. Şehidin annesinin sözleriyse yürekleri dağladı.

GİRİŞ 28.11.2022 18:15 GÜNCELLEME 28.11.2022 18:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

25 Kasım 2022 tarihinde teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan İsmail Ünal (21) için Güce ilçe merkezinde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehidin kardeşi Sudenaz Ünal ağabeyinin resmini taşıdı, baba Fehmi Ünal ise oğlunun askeri beresini taktı.

ANNESİNİN SÖZLERİ YÜREK DAĞLADI: YAVRUM BEN SENİ VATANA FEDA ETTİM

Ayakta durmakta zorluk çeken ve şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Sema Ünal, ağlamayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Askerim, yavrum. Sen beni hiç utandırmadın. Koç askerim benim. Sen gittin ama senin gibi niceleri var yavrum. Beni gururlandırdın, Allah da seni gururlandırsın. Yavrum ben seni vatana feda ettim. Bin tane, on binlerce daha var senden. Yavrum, vatan sağ olsun. Sen her zaman benim içimde, kalbimdesin yavrum. Bu senin damatlığın yavrum. Sen damatlığını giydin çocuğum. 'Hayalimin peşinde koşacağım.' dedin, koştun yavrum. Allah seni Peygamber Efendimize komşu eylesin. Bize büyük bir gurur bıraktı. Hiç boynunuzu eğmeyin."

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Ünal'ın naaşı, Espiye ilçesindeki Çam Mahallesi mezarlığına defnedildi.

Şehit Teğmen Öztürkmen, son yolculuğuna uğurlandıŞehit Teğmen Öztürkmen, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit askerimizin vasiyeti yürek parçaladı!Şehit askerimizin vasiyeti yürek parçaladı!

MSB acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde 4 şehit, 2 yaralıMSB acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde 4 şehit, 2 yaralı

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    AZİZ Şehitlerimizin ŞEHÂDETİNİ YÜCE ALLAH MÜBAREK EYLESİN. PEYGAMBERİMİZ E KOMŞU EYLESİN. GERİDE KALANLARA YÜCE ALLAH SABIRLAR İHSAN EYLEYE AMİN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat