MSB acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde 4 şehit, 2 yaralı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu 3 asker şehit oldu. Aynı bölgede görev yapan 1 asker de yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu.

MSB acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde 4 şehit, 2 yaralı
MSB acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde 4 şehit, 2 yaralı
GİRİŞ 26.11.2022 23:57 GÜNCELLEME 27.11.2022 00:37
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü teröristlerin taciz atışı sonucu 3 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir ve Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını açıkladı.

Yaralıların derhal hastaneye sevk edildiği ve tedavilerine başlandığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da açılan şifalar dileriz" sözleri yer aldı.



AİLELERİNE ACI HABER VERİLDİ

Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu ve Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir'in ailelerine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Uğurlu'nun (25) Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan babası Cemal Uğurlu'ya askeri yetkililerce şehadet haberi verildi.

Şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı. Küçük yaşta annesini kaybeden Uğurlu'nun bekar ve 7 kardeşi olduğu öğrenildi.

Şehit Demir'in (21) Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde yaşayan annesi Nergis Demir'e şehadet bilgisi ulaştırıldı.

Bekar olan Demir'in köydeki aile evine Türk bayrağı asıldı. İşi nedeniyle Gaziantep bulunan baba Latif Demir'e de haber verildi.


BİR ASKER YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU ŞEHİT OLDU

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri yer aldı.

AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Konyalı Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık’ın ailesine acı haber ulaştı.

Pençe Kilit Operasyonu'nda görev alan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. Mustafa Işık kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Ketenli Mahallesi'nde bulunan ailesine acı haberi Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin verdi. Şehit evine Türk bayrağı asılırken, Mustafa Işık’ın geçen yıl evlendiği ve yakın zaman önce baba olduğu öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • Dua 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin inşallah tüm şehitlerimize...
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerin yerine geçmeyi , ve şehit olmak için Bizde hazırız emir bekliyoruz... askere alın .
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK Meclis lokantasında kahvaltısını yapıyor bizlerde sıcacık evimizden taziye mesajları atıyoruz. Ne güzel memleket
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin... Allah şehadetlerini kabul etsin....
    Cevapla
  • G.Az. Türk'ü 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Ruhları şad olsun. Amiiiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı