'Kılavuz Gemisi' 28 kaptan ve 168 tayfasıyla yola çıktı

Gençlere, üniversite yıllarında kariyer desteği sağlarken çok yönlü gelişmelerini de hedefleyen Kılavuz Gemisi 28 kaptan ve 168 tayfasıyla yola çıktı. 3 yıllık yolculuk sonunda gençlere staj ve yurtdışı imkânı da var.

'Kılavuz Gemisi' 28 kaptan ve 168 tayfasıyla yola çıktı
'Kılavuz Gemisi' 28 kaptan ve 168 tayfasıyla yola çıktı
GİRİŞ 28.11.2022 12:01 GÜNCELLEME 28.11.2022 12:01

Üniversite öğrencilerine eğitim ve kariyer desteği sunmak amacıyla hayata geçirilen Kılavuz Gemisi programı başladı. Programın açılışında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “Bu gemi sizlerle hayat bulacak, sizlerin çizdiği rota üzerinden yoluna devam edecek” dedi.

ÖNDER Gençlik tarafından düzenlenen Kılavuz Gemisi, Üsküdar Valide Sultan Gemisinde düzenlenen programla eğitim hayatına başladı. 3 yıllık eğitim hayatı boyunca gemide öğrencilere eşlik edecek 28 kaptan ve 168 kişilik tayfa yer alıyor.

HAYAT GEMİSİNDEKİ TECRÜBELERİ AKTACARACAKLAR

Programa katılan gençlere hitaben açılış konuşmasını gerçekleştiren ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “Kılavuz Gemimiz büyük bir mürettebatla yola çıktı, inşallah Rabbim menziline ulaştırsın” dedi.

Yıllar önce hayalini kurdukları bu çalışmanın nitelikli bir proje olarak hayata geçirildiğini belirten Ceylan, “Burada sizlere yol gösterecek, rehberlik edecek, yolları sizden önce yürümüş, hangi yolun sizi menzile ulaştıracağını bilen abi ve ablalarınızı kaptan olarak sizlerin huzuruna getirdik. Onlar yürüttükleri hayat gemisinin tecrübelerini aktaracak ve yürüdüğünüz yolda sizlere rehberlik edecek” diye konuştu.

ÜÇ YILLIK SEFER BAŞLIYOR

Bu çalışmada eğitimcilerin birikimlerini ve hayat tecrübelerini aktaracaklarının altını çizen Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:

Bilgiyi çok farklı kaynaklardan elde edebilirsiniz ancak hayat tecrübesini ya yaşayarak, hatalara düşerek tecrübe edeceksiniz ya da aynı yollardan geçenlerin rehberliğinde menzile yürüyeceksiniz.

Bugün Kılavuz Gemisinin üstlendiği misyon bu. 3 yıl sürecek sefer boyunca sizlere eşlik edecek kaptanlarımız tecrübelerini sizinle paylaşacak ve hataya düşmeden sizlere yol tarif edecekler.

Bu gemi sizlerle hayat bulacak, sizlerin çizdiği rota üzerinden yoluna devam edecek. Önünüzde açık bir okyanus var, siz gideceksiniz arkanızda bıraktığınız izden binlerce gencimiz gelecek.

KÜÇÜK BİR KAYIK OLARAK BAŞLADIK

ÖNDER Gençlik Başkanı Erkam Salih Büyükdinç ise, bugün Kılavuz Gemisi'nin ilk seyahatine çıktığını belirterek, “Bu proje uzun süre üzerinde düşünülmüş ve çalışılmış bir proje. İlk başta küçük bir kayık olarak başladı, belki bir nehirde, belki bir derede gidiyorduk. Daha sonra bir gemiye, kruz gemisine dönüştü, okyanuslarda dalgalarla mücadele ettik ve bugüne ulaştık” dedi.

Türkiye’nin Önderleri, Çelebi ve Finans Genç gibi projelerden sonra yeni bir çalışmaya daha başladıklarını belirten Büyükdinç, gençlere bu gemide mutlu bir üç yıl geçirmeleri dileklerini aktardı.

TÜRKİYE'YE DEĞER KATACAK GENÇLER YETİŞECEK

“Neden bu gemideyiz?” sorusunun cevabını veren Kılavuz Gemisi Danışma Kurulu üyesi Ali Çiçek ise, burada tarihine ve kültürüne sahip çıkan, Türkiye’ye değer katacak gençler yetiştirmek istediklerini söyledi.

Meselenin sadece kişisel kariyer olmadığını aktaran Çiçek, “Bizler, inancı ve kimliği vurgulayarak, Türkiye merkezli, bu işe değer katacak bir yola girmek amacıyla programı inşa ettik. Yöntem olarak grup mentörlüğünü benimsedik. Bireysel bir başarı peşinde olan değil arkadaş çevresiyle kendi ufkunu çok yönlü olarak geliştirecek, arkadaşlarının özelliklerinden istifade eden kişiler olarak ilerleyeceksiniz” diye konuştu.  Koordinatör Yardımcıları Ömer Faruk Kekilli ve Sudenur Çavdar da programın içeriğine dair bir sunum yaptı.

KILAVUZ GEMİSİ PROGRAMI NEDİR?

7 alanda çok yönlü gelişme

Tıp, psikoloji, İslami ilimler, mimarlık, medya, idari bilimler ve hukuk olmak üzere 7 farklı alanda eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik kariyer destek programı olarak hayata geçirilen Kılavuz Gemisi, gençlerin manevi ve kültürel gelişimine de destek sağlamayı amaçlıyor.

Üniversite yıllarında gençlere kariyer alanında yol göstermeyi hedefleyen programda aynı bölümde okuyan öğrenciler tayfa, alanlarının profesyoneli grup liderleri ise kaptan olarak nitelendiriliyor. 3 senelik programda tayfalar, kaptanlarıyla yüz yüze ve çevrimiçi buluşmalar yapacak.

Alana yönelik okumalar, geziler, ziyaretler gerçekleştirecek. İki yıllık eğitimin ardından programa başarıyla devam eden gençlere staj ve yurtdışı imkânı ile öğrendiklerini pratikte test etmeleri sağlanacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler