Son Dakika... Süleyman Soylu: Anıtkabir'i patlatacaklardı!

İçişleri Bakanı Soylu, "Ankara'da 2,5 yıl önce Anıtkabir'i patlatacaklardı. Saldırgan DEAŞ mensubuydu. Bunu keşif aşamasından beri takip ettik, saldırıyı önledik." dedi.

Son Dakika... Süleyman Soylu: Anıtkabir'i patlatacaklardı!
Son Dakika... Süleyman Soylu: Anıtkabir'i patlatacaklardı!
GİRİŞ 28.11.2022 14:14 GÜNCELLEME 28.11.2022 14:16
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'de katıldığı sohbet odasında İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Ankara'da 2,5 yıl önce Anıtkabir'i patlatacaklardı. Saldırgan DEAŞ mensubuydu. Bunu keşif aşamasından beri takip ettik, saldırıyı önledik." dedi.

Bakan Soylu, 2020-2022 yılları arasında Türkiye'de yapılmak üzere Suriye'de planlanan 81 terör saldırısı girişimi engellendiğini belirtti. 

BİLAL HASSAN'IN KARDEŞİ YAKALANDI 

Soylu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi."

ANITKABİR'DE KEŞİF YAPAN TERÖRİST YAKALANDI 

Bakan Soylu, Bayrampaşa'daki bir terör saldırısının engellendiğini aksi durumda tarihin en büyük patlamalarından birisinin İstanbul'daki bir AVM'de gerçekleşmiş olabileceğini aktardı.

Harem'de düzenlenmesi planlanan bir terör saldırısının da engellendiğinin bilgisini veren Soylu, "PKK terör örgütünün koordine ettiği İbrahim Zala, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

Sigara paketlerine gizlenmiş, 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı" dedi. Bakan Soylu, Anıtkabir'de keşif yapan bir teröristin yakalandığını da kaydetti.

KAYNAK: GDH / MUHAMMED DENİZ
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 42
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C. Razi olsun sizlerden görünürde ve görünürde olmadan bu memleket millet ve dünya barisi ve huzuru icin calisanlardan.
    Cevapla
  • Dramalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Mit Emniyet ne iş yapıyor diyenlerde yüz varmı acaba! hani o malgalda kül bırakmayanlar yüzünüz kara olsun.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    her şer de bir hayır vardır
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    Asın hemen yaşam şansı vermeyin
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere en çok chp liler üzülmüştür. Teröristler başarılı olsaydı chp zil takıp oynardı... Ak partiye yeniden kapatma davası açmak için bulunmaz fırsattı... Chp li gazetecilerin yaygarasını görür gibiyim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi