İbrahim Kalın'dan son dakika harekat mesajı: Yarın, haftaya veya her an olabilir!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilecek muhtemel kara operasyonuna ilişkin, "Yarın, haftaya veya her an olabilir" dedi.

GİRİŞ 29.11.2022 12:41 GÜNCELLEME 29.11.2022 12:53
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilecek muhtemel kara operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

Kimseden icazet almayız. Farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Yarın, haftaya veya her an olabilir. Zamanını, zemini ve kapsamını Türkiye belirler.

YPG işine geldiğinde ABD, Rusya veya rejimle iş tutuyor.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

İstiklal saldırısı süreci bu sürecin tamamen başka bir sürece dönmesine neden oldu. Bizim terör örgütüyle mücadelemiz İstanbul'a Antep'e taşındı. Buna müsaade etmemiz mümkün mü?

Nereden gelirse gelsin biz bu tehdidin bitmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Operasyonlarımız devam edecek.

Türkiye'nin 3 askeri harekatı olmasaydı muhtemelen bugün Kuzey Irak'tan Akdeniz'e bir terör koridoru oluşacaktı. Cumhurbaşkanımız Obama döneminden bu yana dünya liderlerine bir güvenli bölge çağrısında bulunmuştu. O güvenli bölge (30 km) olsaydı. Ne bu kadar göç ne de terör saldırısı olacaktı.

REJİMİN TAVRI NE OLACAK?

Şu anda göz yumma ve topraklarını elde tutma peşindeler ancak yeni gelişmelerle ne olur, zamanla göreceğiz. Rejim, İran ve Rusya ile birlikte hareket ediyor. 

Suriye ile istihbari düzeyde hep temas içerisinde oldu. Cumhurbaşkanımız ifade etti. Ebedi küslükler olmaz. Ancak bunun bir zemini olması gerekiyor. Türkiye'nin beklentileri karşılanırsa o zaman böyle bir görüşmenin temasının zemini oluşabilir.

MISIR İLE NORMALLEŞME

Doha'daki görüşme tesadüf değildi. Katar Emiri'nin kolaylaştırıcı bir rolü oldu. Ancak bunun bir buçuk iki yıl geriye giden bir arka planı var. 

Libya'dan Doğu Akdeniz'e kadar çıkarlarımız örtüşmeye başladı. Stratejik çıkar ve öncelikler bağlamında ikili görüşmeler başladı. Mısır, Türkiye'siz bir Doğu Akdeniz olmayacağını gördü.

Mısır sürecinin Suriye'den farklı olduğunu görmek lazım. 

ERMENİSTAN SÜRECİ

Sınırın açılması için teknik çalışmalar yapıldı. Süreç olumlu ilerledi. 

Ermenistanla Azerbaycan arasındaki sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Müzakereler sağlıklı bir şekilde devam ediyor. 30 yıldır kurulamayan temaslar kuruldu. Karabağ meselesi çözüldü. 

Eşzamanlı olarak Azerbaycan'ın Ermenistan beklentileri var. Uygun bir zaman ve zeminde adımlar atılır. Yakın ve orta vadede tahvil olacağını söyleyebilirim.

YUNANİSTAN'DAN GELEN AÇIKLAMALAR

Bizim Yunanistanla kavga etmek askeri bir angajmana girme gibi bir niyetimiz yok. Biz gerilimden yana değiliz. 

Türkiye cevapsız tepkisiz kalmaz. Haksız iddialar ve iftiralar yapıldığında, Türkiye aleyhine propaganda yapıldığında Türkiye bunu tepkisiz bırakmaz.

Yunanistan'da seçim var. Kendilerinde iç siyasette puan kazanma derdiler. Bunun kimseye faydası yok. Türkiye büyük bir ülke. Biz Yunanistanla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Yünanistan ile bu saaten sonra "iyi ilişkiler kurmak" istemiyorum. Niyetleri kötü ve ap acik ortada. Ben bir gece ansizin Athinada cay icmek istiyorum. Ve bir Vali ile yönetilmesi gerek.
    Cevapla
  • Zeynep 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş adamsin vesselam. Ya kardeşim batililarin istedikleride tam buya, Türkiye yunanla savaşirsa avrupa amerikasi bize ambargo koyacaklar , Türkiye ihracatinin %60 avrupa ülkelerine yapiyor, o halde bizim ekinomimiz çöker gider yaaaaa
    Cevapla
  • Yawhehe 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence harekat beklenmedik bir zamanda aniden olmalı idi.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    kamal 3 aralıkı bekleyin dedi tam 2 aralık cuma gecesi operasyon başlasın inşallah kamalın açıkalaması da güme gitsin. Hep onlar mı bize operasyon çekecek chpkk ya en büyük operasyon çekilsin.REİSe İLETİN 2 ARALIK 23:59 ile başlasın şanlı yürüyüş....Rabbim ordumuzu muzaffer eyle.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan yakında 12 deniz mili ilan edecek, bu yüzden devasa yığınaklar yapıyorlar çalınmış adalarımıza, ve AB-D'den sözlü destek alıyorlar. Türkiye ekonomik olarak AB'ye fazla bağımlı, ihracatın büyük kısmı AB'ye yapılıyor, bunu bildikleri için bu kadar cesurlar, çünkü Türkiye'nin AB'den gelecek bir ambargodan korktuğunu düşünüyorlar. Türkiye olabildiğince ekonomisi Ortadoğu, Asya ve Afrika'ya kaydırmalı, AB-D ile yapılan ticaret minimuma indirilmeli, yoksa ambargodan korktuğumuz için vereceğimiz tavizler sonucunda ülkemiz toprak kaybedecek hale gelecek. AB'ye girmek için bu millete dayatılan kanunlar zaten gençleri yozlaştırdı devlet ve İslam düşmanı haline getirdi paganist AB kanunları.
    Cevapla
  • Bitez 1 yıl önce Şikayet Et
    O samimiyeti göstermesi gereken senin eset.pkk/ypg abd rusya ülkeni yemekle meşgulken ülkenin birliğinin tek teminatı Türkiyeden beklemen senin çapsız bir lider olduğunu,küçük olsun koltuğum benim olsun diye ülkenin bölünmesine göz yümduğunu görmüyormuyuz sanıyorsun.Ülkemize sığınan suriyelilere geri dönüşlerinde iyi davranacakmısın?Abd sana düşman ise-görünüşte öyle ama gerçekte öyle mi bilmiyoruz-Türkiyenin kara harekatı ile Pkk/Pydabd nin yok edilmesi ABD'nin ülkenden defolup gitmesi için bir sebep olacaktır,niye Türkiyenin yanında durmuyorsun? Abd ve Rusyanın paslaştıklarını,her ikisinin Türkiye ve suriye ye karşı,bölünmüş suriyeden israilden yana olduklarını niye görmüyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!